BL: Lewandowski pofonért ment vissza a Bayernhez, a Liverpool otthon izzadt – videók

Az A-csoportban a Liverpool nagy ütésbe szaladt bele Nápolyban, így mindenképpen győznie kellett a nyáron picit meggyengült, de mindenkire veszélyes Ajax ellen. Ez végül össze is jött, de ehhez egy védő és a 89. perc is kellett az angol gárdának, Matip egy szöglet után, a hajrában fejelte a kapuba a győztes gólt.

A B-jelű négyesben a Leverkusen kapott gól nélkül és a meccs utolsó perceiben betalálva verte meg az Atléticót, így először győzött a BL-idényben. Nem úgy a belga Bruges, amely nagy meglepetésre idegenben ütötte ki a Portót.

A C-csoportban és Münchenben rendezték a nap rangadóját, ahol a Barcelona érkezése és Robert Lewandowski visszatérése miatt meg is telt az Allianz Aréna. Ahol az első félidőben a katalánok irányították inkább a játékot, Lewandowskinak is voltak lehetőségei, de gólt nem tudtak szerezni. A szünetben aztán fordult a kocka, ezt követően a Bayern került fölénybe és két gyors góllal el is döntötte a találkozót.

A D-csoportban, a balhés felvezetést kapott Marseille-Frankfurt ütközet végén is a németek örülhettek, Lindström egy nagy védelmi hibát használt ki az első félidő végén.

Bajnokok Ligája, kedd:

A-csoport:

Liverpool – Ajax Amszterdam 2-1 (Salah 17., Matip 89., ill. Kudus 27.)

B-csoport:

Bayer Leverkusen – Atlético Madrid 2-0 (Andrich 84., Diaby 87.)

FC Porto – FC Bruges 0-4 (Jutgla 15. – 11-esből, Sowah 47., Skov Olsen 52., Nusa 89.)

C-csoport:

Bayern München – Barcelona 2-0 (L. Hernandez 50., Sané 54.)

Viktoria Plzen – Internazionale 0-2

D-csoport:

Olympique Marseille – Eintracht Frankfurt 0-1 (Lindström 43.)

Sporting Lisszabon – Tottenham Hotspur 2-0