Bonucci: “Egyéni momentumok döntöttek”

A Milan szombaton 3-1-re kikapott a Juventustól a Serie A-ban. A piros-feketék egyenlítő gólját a korábbi Juve-kedvenc, Leonardo Bonucci szerezte. Az olasz válogatott védő a mérkőzés után elmondta, hogy nem tervezte megünnepelni a gólját az egykori együttese ellen, azonban a körülmények hatására mégis megtette.

Bonucci nem akármilyen fogadtatásban részesült, ugyanis a mérkőzés elején minden labdaérintésénél hatalmas füttykoncert tört ki a nézőtéren. A 30 éves védő 7 éven keresztül erősítette a torinói együttest, amelynek színeiben 319 tétmérkőzésen lépett pályára.

Bonucci a mérkőzés lefújása után beszélt az érzéseiről, a vereségről, a góljáról és a BL-ről is.

“Ez biztosan érzelmes pillanat volt számomra. Felemás fogadtatásra számítottam, de inkább kifütyültek és ezt tiszteletben tartom. Nem haragszom a szurkolókra, hiszen joguk van azt tenni, amit megfelelőnek gondolnak. Ez egy intenzív és érzelmes mérkőzés volt. Nem állt szándékomban megünnepelni a gólomat, de a kifütyülés miatt úgy döntöttem, hogy megteszem. Amikor a Juventus mezét viseltem, mindig a legjobbamat nyújtottam, de mindenki azt gondol, amit akar. Sokat adtam a Juventusnak, ahogy a Juventus is sokat adott nekem. Bizonyos dolgok arra késztettek, hogy hozzak egy döntést. Mindig mindent beleadtam és most ezt teszem a Milan mezében is.”

“A gólom? Szerencsére sikerült magasabbra ugrani mindenkinél. Jó volt gólt szerezni és kár az eredményért, de nagyszerű csapatunk van. Időközönként jobban játszottunk a Juventusnál. Ha nem játszol tökéletesen, akkor az ellenfél megbünteti. Fizikai szempontból valami hiányzik, emelnünk kell a szintet. A Juventus egyéni megmozdulásai jelentették a különbséget, nem pedig a felállás. A Juventus olyan játékosokat küldött pályára csereként, mint Cuadrado vagy Douglas Costa és megváltozott a meccs.”

“Ha Calhanoglu lövése bemegy, a meccs teljesen megváltozott volna. Továbbra is hinnünk kell magunkban. Jobban szeretem úgy megközelíteni a dolgokat, hogy a pohár félig tele van. Sok fiatal játékos van a csapatunkban és az ilyen mérkőzések kellenek, hogy fejlődjünk.”

“Átigazolások? Olyan top játékosokra van szükség, akik képesek növelni a csapat minőségét. Bajnokok Ligája? Kötelességünk hinni benne. Jó meccset játszottunk, de kikaptunk és most előre kell tekintenünk. Szerdán lesz a milánói derbi, amelyen nyernünk kell.”

Gianluigi DONNARUMMA: “Csalódottak vagyunk, de tovább kell lépnünk. Egészen a meccs végéig egy szinten játszottunk a Juventusszal. Nagyszerű teljesítménnyel térünk haza, de ez az eredményről nem mondható el. Voltak lehetőségeink, de ezeket nem tudtuk gólra váltani. Most a szerdai mérkőzésre kell összpontosítanunk. Remélem, hogy nagy lesz a lelkesedés a San Siróban. Mindent bele fogunk adni a meccsen és szükségünk van a szurkolóinkra, hogy nyerjünk.”

Forrás: www.acmilan.hu – RSS