Botlott a címvédő és a listavezető, dobogós a Haladás

Az OTP Bank Liga 7. fordulójában a Ferencvárostól az újonc Mezőkövesd vitt el egy pontot, míg a Vasas Diósgyőrben játszott döntetlent.

Ferencváros-Mezőkövesd 2-2 (1-0)
Gólszerző: Djuricin (10.), Nagy D. (83.), illetve Hudák (63.), Bacelic-Grgic (79.)

A Ferencváros kezdte aktívabban a találkozót, a fölény a 10. percben érett góllá. Ezt követően sem vettek vissza a tempóból a zöld-fehérek, uralták a játékot és hatszor találták el a Mezőkövesd kapuját az első játékrészben. A szünet után is veszélyesebb volt a fővárosi együttes, meglepetésre mégis a Mezőkövesd egyenlített egy szabadrúgást követően. A találat megfogta a házigazdát, a vendégek pedig újabb gólt szereztek. Az előnyük azonban nem tartott sokáig, Nagy Dominik szólója után egyenlített a Ferencváros, amely a mozgalmas véghajrában mindent megtett a három pont megszerzéséért, de az eredmény már nem változott.

DVTK-Vasas 1-1 (1-1)
Gólszerző: Bacsa (34.), illetve Ádám (37.)

Az éllovas Vasas két fővárosi rangadó megnyerése után utazott a nyolcadik Diósgyőrhöz, amelyben Horváth Ferenc vezetőedző az eltiltása miatt nem ülhetett le a kispadra. Az első félórában változatos játék folyt a pályán, de a kapuk alig forogtak veszélyben, mígnem Bacsa remek egyéni akciójából megszerezték a vezetést a hazaiak. Pár perccel később Ádám 20 méteres bombagóljával egyenlített a Vasas. Szünet után lendületben maradtak a fővárosiak, Rados több ízben bravúrral mentett, de a DVTK előtt is adódtak lehetőségek. A hajrára visszaesett az addig kiváló iram, és igazságos pontosztozkodással zárult a találkozó.

Újpest FC-MTK Budapest 0-0

Az Újpest sorozatban négyszer győzött a fővárosi rangadó előtt, míg az MTK az előző fordulóban aratta első sikerét a szezonban. Az első félidőben inkább az újpestiek kezdeményeztek, ám egyik kapu előtt sem adódott komoly lehetőség. A fordulást követően aktívabbá váltak a csapatok, Balajczának és Hegedüsnek is többször volt védenivalója. Hrepka a 75. percben eldönthette volna a meccset, ám Balajcza bravúrral védett.

Budapest Honvéd-Gyirmót FC 0-0

A kispesti csapat irányította a játékot az első félidőben, több gólszerzési lehetősége is volt, de a vendégek ellenakciói is veszélyt rejtettek magukban, gól azonban nem született. A második felvonást nagy lendülettel kezdte a Honvéd, többet birtokolta a labdát és többet támadott ellenfelénél, de mivel minden helyzete kimaradt, a találkozó gól nélkül ért véget.

Swietelsky Haladás-Paksi FC 3-1 (1-1)
Gólszerző: Gaál (28.), Williams (68.), Gévay (72., öngól), illetve Koltai (15., 11-esből)

Egyenlő erők csatáját hozta az első negyedóra, amelyet egy büntetőből szerzett paksi gól zárt. A Haladás ugyan többet birtokolta a labdát, de nem sok veszélyt jelentett a vendégek kapujára, igaz, így is sikerült egyenlítenie még a szünet előtt. A második félidő elején Haraszti lövései okoztak némi izgalmat, gólt mégis a szombathelyiek szereztek, méghozzá Williams távoli és pontos lövésével. Pár perccel később el is dőlt a találkozó, mert egy hazai beadás után Gévay szerencsétlen mozdulattal saját kapujába továbbította a labdát. A hátralévő időben a Haladás biztosan őrizte kétgólos előnyét, noha Haraszti előtt azért adódott lehetőség a szépítésre.

Forrás: www.mlsz.hu – RSS