Bővül a Vasas-család

Jövőre már négy küzdősport lesz jelen a Vasas SC-ben, hiszen a nagy hagyományokkal rendelkező birkózás és ökölvívás mellett létrejön cselgáncs- és karateszakosztály is.

Lakner Gábor Januárban két sportág csatlakozik a Vasas SC-hez, a dzsúdó és a karate felvételével nem kevesebb mint huszonegy szakosztályt működtet a piros-kék egyesület.

Dzsúdóban az Újbuda Sportegyesülettel lép partnerségre, amelyet a korábbi háromszoros magyar bajnok Bere Tamás irányít, a szakmai munkáért pedig az Európa-bajnok Hadfi Dániel felel. A másik sportágban az együttműködés a budai iskolákban működő karatecsoportokkal jön létre, amelyek szakmai munkáját szakosztály-igazgatóként Egri Tamás irányítja.

Hadfi Dániel

Hadfi Dániel és tanítványai a Vasasban folytatják

A döntést Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke örömmel fogadta:
„Bízom abban, hogy az együttműködés eredményeképpen Bere Tamás és Hadfi Dániel eddigi munkája beérik, és a kimagasló utánpótlás-eredmények mellett a Vasas nyújtotta háttérrel az élsportban is maradandót nyújtanak a dzsudokák.”

Mészáros János, a karateszövetség elnöke kiemelte, hogy Magyarországon egyre nő az érdeklődés a sportág iránt:
„A Vasas felvételével eljutottunk oda, hogy gyakorlatilag majdnem minden jelentős fővárosi egyesület rendelkezik szakosztállyal”.

Az egyesület elnöke, Markovits László honlapunknak elmondta, utánpótláskorú versenyzőkkel indulnak a szakosztályok, de a legtehetségesebbek akár már a tokiói olimpián képviselhetik a Vasast és Magyarországot.

Markovits, belül

Markovits László

„Folytatni szerettük volna az elmúlt években elkezdett stratégiát, első körben az úszással és a kajak-kenuval bővültünk. Az nagyban hozzájárult ahhoz, hogy 2013 után idén is mi lettünk a legeredményesebb egyesület a MOB pontversenyében. A dzsúdó újabb olimpiai sportág, a karate pedig közel van ahhoz, hogy felkerüljön az ötkarikás játékok műsorára. Küzdősportjaink eddig csak a Fáy utcában működtek, a két új sportággal pedig Budán is lehetőséget adunk a gyerekeknek, hogy csatlakozzanak a Vasas-családhoz.”

A két sportágban összesen több mint száz versenyző igazol át a Vasasba, de a cél az, hogy a szám folyamatosan növekedjen. Dzsúdóban az Újbuda Sportegyesülettel működnek együtt a XI. kerületben, a karateoktatás iskolai csoportokban történik, elsősorban a XII. kerületben.

„Mindkét partner, amelyikkel együtt fejlesztjük tovább a sportágaikat, kiváló nevelőmunkákat végzett az elmúlt időszakban. Ahhoz nyújtunk mi további segítséget, egyrészt a beiskolázásban, másrészt a versenysportban” – fogalmazott Markovits, akit az esetleges tovább bővítésről is kérdeztünk.

„Kétezer-húszig azt fogalmaztuk meg magunknak, hogy szeretnénk meghaladni a húsz sportágat, de semmiféleképpen nem mennyiségre törekszünk. Csak abban az esetben veszünk fel újabbakat, ha olyan partnereket találunk, akik elsősorban emberileg, de természetesen szakmailag is minőséget képviselnek.”

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS