Briatore: Az F1 egy PlayStation-játék

F1

2016. február 14. vasárnap, 09:25

Szerző: Strommer Benjamin, Fotó: DPPI

A korábbi csapatvezető lesújtó véleménnyel van a királykategóriáról: túlzottan a mérnökökről szól, túl sok a büntetés, és hiányzik a gladiátor-faktor, a nagy karakterek rivalizálása.

A Renault egykori csapatfőnöke átszabott arca után új kritikájával került a hírekbe. Flavio Briatore szerint a sportágnak radikális változásokra van szüksége, úgy, hogy nem szabad elfeledkeznie a rajongókról. Mindazonáltal azt gondolja, az első lépéseket már sikerült megtenni a helyes irányba.

„Az F1 egy PlayStation-játék a mérnökök számára. Elfelejtik a rajongókat, elfelejtik a show-t. Most már csak a mérnököknek jelent kihívást, és egyáltalán nem szexi, hiányzik a báj. Azzal, hogy a TV-ben egy csodálatos kuplung működését magyarázzák el, senki sem törődik. Az embereket a versenyző, a sztár érdekli” – mondta az olasz az Arabian Business lapnak. A problémák sora itt nem ér véget: „Mostanában ahhoz, hogy gyors legyél, egy bank pénzügyi segítségére van szükséged. Minden kritikus szinten van, ha megérinted a fehér vonalat, megbüntetnek, ha nem jó a motorod, megbüntetnek. A büntetésről szól az egész.”

„Úgy látom, előbb vagy utóbb változni fog, mert így nem vezet sehova” – beszélt arról a reményéről Briatore, hogy a Formula-1 nem menthetetlen. Mint sokan mások, a megoldást ő is az egyéniségekben látja: „Ezt a mostanit nem fogják az emberek érdekesnek találni, mert hiányzik a gladiátor-faktor. Rivalizálásokra van szükség a pilóták között, mint Senna és Prost, Mansell és Schumacher között. Ez az, amit az emberek látni akarnak.”

Forrás: www.formula.hu – RSS