Brighton: Roberto De Zerbi már a következő szezonban újra munkába állna, remélhetőleg a PL-ben

A héten jelentették be, hogy az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Brighton & Hove Albion menedzsere, Roberto De Zerbi távozik a csapattól. Az olasz szakember most a rövid távú terveiről beszélt. 

(Photo by Steven Paston/PA Images via Getty Images)

Roberto De Zerbi azt mondja, hogy még a következő szezon előtt új klubot keres, miután szombaton megerősítették távozását a Brighton & Hove Albiontól.

Az olasz szakember vasárnap irányította utolsó brightoni mérkőzését, a Manchester United elleni 2-0-s hazai vereségen, miután két évig volt a klub vezetőedzője, amely során a klub története a legmagasabb helyezést érte el – a 6. helyet előző szezonban – és először jutott ki Európába is.  A Premier League-szezon befejezése előtti napon azonban megerősítették, hogy De Zerbi közös megegyezéssel távozik a Brighton vezetőedzői posztjáról. Azonban reméli, hamar talál új munkát, ráadásul ugyanebben a bajnokságban.

“Remélem, hogy újra a Premier League-ben dolgozhatok. Nem tudom, mikor, nem tudom, hol. Számomra megtiszteltetés volt a Premier League-ben dolgozni. A stadionok hihetetlenek, a légkör egyedülálló. Futball nélkül nehéz nekem, szóval biztos több cigarettát szívok majd. Remélem, hamar találok új munkát, még a következő szezon kezdete előtt, egyébként más edzőket fogok tanulmányozni, és kb. heti 100 meccset nézek majd, hogy kielemezzem őket”

– nyilatkozott a United elleni vereség után De Zerbi.

De Zerbi jövője az elmúlt hetekben találgatások tárgyát képezte, miután több sajtótájékoztatón olyan megjegyzést tett, amik a távozására utaltak, a sportsajtóban pedig folyamatosan jelentek meg hírek arról, hogy más csapatokkal hozták szóba. Mindeközben a Brighton teljesítménye is elmaradt az elvárásaitól.

Tony Bloom, a Brighton tulajdonos-elnöke így nyilatkozott De Zerbi távozásáról:

“Roberto két kiváló szezont adott nekünk, amelyek során új magasságokba vezette a klubot, nem utolsósorban a valaha volt első európai szereplésünkat, amely sokáig emlékezetes marad az Albion szurkolóinak. Kölcsönösen megegyeztünk abban, hogy Roberto szerződését olyan időpontban szüntetjük meg, amely mindkét félnek megfelel, így nekünk a lehető leghamarabb lehetőségünk nyílik a következő szezon megtervezésére, Robertónak pedig bőven van ideje arra, hogy átgondolja a következő lépését és a jövőjét.”

fociclub

A Brighton: Roberto De Zerbi már a következő szezonban újra munkába állna, remélhetőleg a PL-ben bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.