Bronz Barcelonából

Bronzérmet szerzett a Gulyás Michelle, Strobl Anita leányváltó a Barcelonában rendezett ifjúsági A korosztályú (17-18 évesek) öttusa Európa-bajnokságon. A Szép Balázs, Strobl Anita kettős a negyedikként, míg a Gaál András, Hegedűs László fiúduó az ötödikként zárt.

reb  Szombaton a Szép Balázs, Kardos Bence, Burcsik Barnabás fiúcsapat második helyével gondoskodott arról, hogy semmiképpen se távozzon üres kézzel a magyar küldöttség a Barcelonában rendezett ifjúsági A korosztályú öttusa Európa-bajnokságról, a vasárnapi záráson pedig a váltók tették hozzá a maguk eredményét a tetszetős összképhez.

gulyas_strobl_barca

Gulyás Michelle és Strobl Anita a dobogó harmadik fokán  •  Forrás: MÖSZ

Kezdjük az eredményekkel: a legjobb szereplést Strobl Anita és a még csak 15 éves Gulyás Michelle mutatta be: a két lány a leányváltók küzdelmében a dobogó harmadik fokára léphetett fel.

„Nagyon hangulatos kis csapatot alkottak – jegyezte meg Kállai. – Tulajdonképpen magabiztosan versenyeztek, s izgalmas küzdelem végén szerezték meg a bronzérmet.”

Kevéssel maradt le a dobogóról a másik két alakulat. Az egyéni versenyekben legjobban szereplő Szép Balázs (4.) és Varga Eszter (5.) a vegyes stafétában az oroszokkal, a fehéroroszokkal, az ukránokkal és az angolokkal harcolt a dobogóért.

„Az ukránok az utolsó számra elszálltak, s mi az angolokat próbáltuk elcsípni. Nem sikerült, a hajrában szinte bekísértük őket a célba, negyedik helyen zártunk. Sebaj, izgalmas verseny volt, amelyből sokat tanultak a gyerekek.”

Mondhatjuk ugyanezt a Gaál András, Hegedűs László alkotta fiúváltóra is, amely ötödikként végzett.

„A tétel hamar borult, miszerint az orosz, az olasz és a magyar csapat osztja el maga között a dobogó helyezéseket a váltóversenyeken. Mi egy érmet csíptünk el, és az oroszok is, igaz, ők megnyerték a vegyest. Színes, erős volt a mezőny, s a kombinált számban a táv miatt már nem lehet csodát tenni. Ami a srácokat illeti, összességében jók voltak. Érmet nem is reméltem tőlük, reális az ötödik hely.”

A csapat nagy része befejezte a versenyszezon érdemi részét. Igaz, Barta Luca a junior vb-n lesz érdekelt, így egy hét szünetet kap, a fiatalok, Sarcia Borbála és Gulyás Michelle pedig csak kisebb lazítást, mert rájuk augusztusban még az ifjúsági B korosztályú (15-16 évesek) kontinensviadal vár.

Mindenki másra pedig a jól megérdemelt pihenő.

Az összes eredményt itt találja. Korábbi anyagaink az Eb-ről: előzetesleányok selejtezője, fiúk selejtezője, leánydöntő, fiúdöntő

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS