Bronzérmekkel hangoltak az olimpiára

Az elmúlt hét végén a 43. Hungária-kupa nõi judó Világkupával folytatódott „Az olimpia a tét”-versenysorozat. Az elsõ versenynapon az 57 kilós Baczkó Bernadett szerzett bronzérmet, vasárnap pedig a 70 kilogrammosok között induló paksi vb-bronzémres, Mészáros Anett állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

A leglelkesebb szurkolóknak a budapesti Körcsarnokban máris lehetõsége nyílt arra, hogy összegyûjtsék harmadik igazoló pecsétjüket is, és ezzel harcba szálljanak „Az olimpia a tét”-nyereményjáték fõdíjáért, a Pegazus Sport Tours közremûködésével felejánlott pekingi olimpiai útért. A drukkerek között ismét jelen voltak a kampány másik négy sportágának képviselõi: a kajakos világbajnok Paksy Tímea és Benedek Dalma, a párbajtõrvívó Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes Mincza-Nébald Ildikó, az öttusázó vb-bronzérmes Németh Róbert és a junior világ- és Európa-bajnok Tóth Adrienn.

Ismét az asztaliteniszezõk képviseltették magukat a verseny helyszínén, a számukra is oly ismerõs Körcsarnokban a legnagyobb számban: az Európa-bajnok Póta Georgina, Lovas Petra és Zwickl Dániel, az Eb-bronzérmes Pázsy Ferenc és az ifi Eb-aranyérmes Jakab János szorított Baczkóék bravúrjaiért. Miként az egy héttel korábbi Gerevich-Kovács-Kárpáti kardvívó csapat Világkupán, ezúttal is jelen volt az Olimpiai Bajnokok Klubjának képviseletében Dömötör Zoltán, aki hangsúlyozta, a korábbi bajnokok látogatásai továbbra is rendszeresek lesznek a hazai olimpiai kvalifikációs versenyeket népszerûsítõ kampány állomásain. „Az olimpia a tét”-versenysorozat további kiemelkedõ rendezvényei: Asztalitenisz Világ Olimpiai Selejtezõ (május 8-11., Budapest), MVM Öttusa Világbajnokság (május 29.-június 3., Budapest), MOL Kajak-Kenu Világkupa (június 5-7., Szeged).