Button ezért tartja helyesnek a halo elhalasztását

F1

2016. augusztus 3. szerda, 16:56

Szerző: Dezső Attila, Fotó: DPPI

A brit pilóta a GPDA elnökségi tagjaként természetesen a biztonsági fejlseztések élharcosa – éppen ezért tartja fontosnak, hogy még több teszten essen át a halo, mielőtt 2018-ban bevetik.

A Stratégiai Csoport múlt csütörtöki döntése szerint nem lesz halo, sem más fejvédelmi rendszer 2017-ben – éppen akkor határoztak erről miután az FIA Hungaroringen tartott prezentációja után az eszköz olyan korábbi ellenzői is halopártiak lettek, mint Nico Rosberg, vagy éppen Lewis Hamilton. Az elhalasztás érve az volt, hogy nem tesztelték eléggé a valóságban, ebben pedig igaza volt a csapatoknak, lévén eddig csak a Ferrari és a Red Bull próbálta ki az eszközt néhány kör erejéig.

Jenson Button, 2009 világbajnoka is úgy véli, hogy éppen emiatt fontos az elhalasztás, még akkor is, ha több érv van a bevezetése mellett. „Háromnegyed óra erejéig mindannyian leültünk Budapesten az FIA-val, hogy megtárgyaljuk a halo pozitívumait – fel sem merült semmilyen negatívum” – idézte a Crash.net a britet. „Úgy vélem, még nem tettek meg vele elég kilométert, alig vezettek vele, ezért szerintem jövőre még nagyon korai lett volna feltenni az autókra.”

„Egyébként nagyon jó ötlet, és inkább előbb szeretnénk bevezetni, mint később, de természetesen megfelelő tesztekre van szükség, és megfelelő folyamatokon kell áthaladnia. Úgy érzem, hogy biztonsági szempontok miatt született ez a döntés” – tette hozzá Button. A Nemzetközi Automobil Szövetség arra kérte a csapatokat, hogy a nyári szünet után mindenki próbálja ki a halót a szabadedzéseken – bizonyára ekkor fogjuk megtapasztalni a valódi hasznát, hiszen az ed

Forrás: www.formula.hu – RSS