Button Q3-ba vágyott a falérintés előtt

F1

2016. szeptember 17. szombat, 18:27

Szerző: Balogh Tamás; Fotó: McLaren

A McLaren-Honda brit F1-ese szerint könnyedén eljuthatott volna a kvalifikáció utolsó szakaszáig, ám a Q2-ben történt koccanása a fallal defektet eredményezett, így nem tudta befejezni a körét.

Teljesen ellentétes kvalifikációt zárt a McLaren-Honda két világbajnoka: Fernando Alonso hiába jutott be a legjobb tízbe, meglehetősen borúlátó a vasárnapi futam előtt, Jenson Button ellenben úgy érzi, az autója épp az időmérőre javult fel. Csakhogy közbejött egy apró kis kocc a fallal a Q2 végén, amely tönkre is tette a brit későbbi terveit.

button-szingapur-mclaren

„Olyan sokan mentek neki a falnak és folytatták problémák nélkül, én meg hozzáérek, és máris defektet kapok” – sopánkodott Button, akit az Autosport.com idéz. „Épp csak lekoccoltam, mivel a határokat feszegettem, s azt hittem, megúszom, de végül nem így lett. Egész hétvégén nagyon szenvedtem az autóval, de az időmérőn egyértelműen javult a helyzet, s a tempóm is jobb lett Fernandóhoz képest. Könnyedén bejuthattam volna a Q3-ba, de körbe kell érned a pályán, és ez nekem nem sikerült.”

Button a mostani eredmény ellenére sem érzi irreálisnak a wokingi egylet által korábban megfogalmazott célt, miszerint a negyedik legerősebb csapat legyenek a Mercedes, a Red Bull és a Ferrari mögött. „Többé-kevésbé ott vagyunk, csak a Toro Rosso meglepően erős itt” – vélekedett a 2009-es világbajnok, hozzátéve: reméli, vasárnap őket is legyőzik majd a versenyen.

Forrás: www.formula.hu – RSS