Button szó nélkül menne a Mercedeshez

F1

2016. május 7. szombat, 15:47

Szerző: Czinege Ádám, fotó: dppi

Jenson Buttont, a McLaren F1-es világbajnokát kérdezték a jövőjéről. A brit versenyző elmondta, hogy szívesen maradna jelenlegi csapatánál, de ha a Mercedes hívná, azt nem tudná visszautasítani.

A brit pilóta jövője még a szezon korai szakaszában bizonytalan. Elmondása szerint a wokingi alakulat versenyképessége mellett egyéb dolgok is szerepet játszhatnak abban, hogy marad-e 2017-ben is a száguldó cirkuszban. Ha a Mercedes hívná, akkor viszont nem lenne kérdéses a maradása.

Button eredményéhségét igazolja, ahogyan kezdte a most következő nyilatkozatát: „Azt hiszem, hogy a szezon hátralevő része fogja befolyásolni, mit szeretnék majd a következő évben csinálni. Az érzéseim attól függenek majd, hogy milyenek lesznek az autók. Olyan helyen szeretnék lenni, ahol versenyképes tudok lenni, és jó eredményekért harcolhatok – legalább a középmezőnyben – és ez az, ami engem ebben a sportban tarthat.”

 Dppi_button_05.07.

A brit versenyző számára egyértelműen az újabb sikerek az elsődleges célok: „A legfontosabb, hogy versenyképes legyek jövőre és élvezzem a versenyzést. Emellett képes legyek az élmezőnnyel harcolni. Nagyon boldog lennék, ha ezt itt a McLarennél is el tudnánk érni, és remélem, hogy ez a csapat ebben a helyzetben lesz.”

Amikor a 2009-es világbajnokot arról kérdezték, hogy ha lenne egy ülés a Mercedesnél, és hívná őt a német gárda versenyezni, a következőt mondta: „Minden ember, aki szereti a versenyautókat, igent mondana, mivel mert ez a leggyorsabb autó, és majdnem egy másodperccel a többi előtt van.”

Button szerint nincs olyan pilóta a mezőnyben, aki visszautasítaná a lehetőséget a címvédő gárdánál: „Mindegyik versenyző, mégha az illető szereti a Ferrarit és utálja a Mercedest, akkor is vezetné azt az autót, mert azzal a versenygéppel van az embernek a legnagyobb esélye a világbajnoki cím megszerzésére. Csak egy srác van, aki le tudja győzni, tehát…”

Forrás: www.formula.hu – RSS