BVSC, páston és vízben

Ünnepélyes keretek között vették át kiváló márciusi teljesítményükért az egyéni sportágakban győztes BVSC-Zugló vívói, illetve a csapatsportok képviselői közül az elmúlt negyedév kiemelkedő eredményeiért a BVSC-Zugló vízilabdázói a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-díjat, és az azzal járó félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt. A közönségdíjat és az azzal járó százezer forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt a Szigetvári Birkózó Sportegyesület nyerte el.

Munkatársunktól Történelmi pillanatnak lehettek szemtanúi azok, akik szerda délelőtt jelen voltak a MOB székházának üléstermében. Olyan ugyanis még nem fordult elő a  Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-díj három éves története során, hogy ugyanazon klub két szakosztálya érdemelje ki a rangos elismerést.

A BVSC-Zuglói több sportágban kiemelkedő műhelye az utánpótlás-nevelésnek. Ezt a díjátadó minden résztvevője fontosnak tartotta megemlíteni a márciusi kiváló teljesítményének köszönhetően az egyéni sportágakban győztes vívószakosztály és a csapatsportok képviselői közül az elmúlt negyedévben három kupasikert is ünneplő vízilabda-szakosztály méltatása közben.

A BVSC vívói a díjátadókkal

A BVSC vívói a díjátadókkal  •  Fotó: Szalmás Péter/MOB

Pósfai Gábor, a Decathlon Magyarország ügyvezető igazgatója kiemelte, nem véletlen, hogy a díj hároméves története során a vívás, a vízilabda és birkózás képviselőit is már többször a  díjazottak között köszönthette a kuratórium, ezekben a sportágakban ugyanis olyan utánpótlás-nevelés folyik, amelyre lehet a jövőt építeni. Úgy gondolja, ezúttal is nagyon jó helyre kerül „A hónap műhelye” kitüntető címmel együtt járó jutalom, és biztosította az utánpótlásért dolgozó szakosztályokat, klubokat, szakembereket, hogy a Decathlon a jövőben is támogatja a munkájukat.

Bartha Csaba, a MOB sportigazgató-helyettese arról beszélt, hogy minden hónapban nagy dilemma elé állítja a kuratórium tagjait a jelöltek névsora, hiszen közülük mindenki megérdemelné a díjat. De ezúttal a két nyertes szakosztály olyan kiemelkedő eredményeket ért el, hogy nem lehetett kérdés a győztes kiléte.

Tóth Sándor, a BVSC-Zugló alelnöke elmondta, a kitüntetés nagyon fontos a klub életében, hiszen bölcsője a magyar sportnak, minden szakosztály az élvonalba tartozik, ez pedig visszajelzés, hogy elismerik a munkájukat. Emellett örömét fejezte ki, hogy a vezető sportszervezetek és a média is egyre több figyelmet szentel az utánpótlásnak.

Dr. Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, korábbi kiváló vívó büszkén és meghatódva beszélt a BVSC vívóinak sikereiről. Felelevenítette az 1972-es olimpiát, amikor a zuglói klubban nevelkedett versenyzők közül többen is felállhattak a dobogóra. Mondta mindezt példaként a jelenlévő fiataloknak, hogy egyszer ők is hasonló sikereket érhetnek el.

Fekete Attila, a BVSC vívószakosztályának elnöke megköszönte a Magyar Olimpiai Bizottságnak, a Decathlonnak és az Utanpotlassport.hu-nak, hogy három éve életre hívták „A hónap műhelye”-díjat, amelyet az egyesület már harmadszor nyert el. Emellett megköszönte az edzők és a sportolók munkáját, valamint a klubvezetés támogatását, amellyel segíti a zavartalan munkát.

A BVSC vízilabdázói és a díjátadók

A BVSC vízilabdázói és a díjátadók  •  Fotó: Szalmás Péter/MOB

Dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a BVSC-hez való személyes kötődéséről beszélt, ugyanis a Szőnyi úti uszodában nőtt fel. Elsősorban azért örül, hogy a zuglóiak elnyerték „A hónap műhelye”-díjat, mert olyan egyesületről van szó, amely nem korosztályos válogatottak igazolásától várja az eredményeket, hanem a saját nevelésű játékosaival éri el.

Szűcs Levente, a BVSC fiú ifjúsági vízilabdacsapatának vezetőedzője szerint a siker elsősorban a gyerekeket illeti, a három különböző korosztályban elért kupagyőzelem pedig önmagáért beszél. Persze, nem elégednek meg ennyivel, hiszen a zuglóiak mindhárom korosztályos bajnokságban harcban állnak a bajnoki címért, s azért dolgoznak, hogy a szezon végén újabb trófea kerüljön a vitrinbe. Megemlítette, hogy a nemrég felújított uszoda újabb medencével bővül, így a magas színvonalú utánpótlás-nevelés a jövőben is zavartalanul folyhat a klubban.

Tekintse meg a BVSC vívóinak és vízilabdázóinak zuglói otthonában készült videóriportunkat:

A közönségdíjas Szigetvári Birkózó Sportegyesületet képviselő Módos Csaba vezetőedző arról beszélt, hogy az elismerés és az azzal járó százezer forintos Decathlon sportszervásárlási utalvány elnyeréséért összefogott a baranyai kisváros apraja-nagyja. Továbbá a sportág erejét mutatja, hogy hazai és külföldi versenyzőtársak szavazatai is hozzájárultak ahhoz, hogy a szigetvári birkózók újabb oklevéllel gazdagodjanak.

Bruckner Gábor, az Utanpotlassport.hu főszerkesztője azzal zárta az ünnepélyes díjátadót, hogy felhívta a szakosztályok, klubok figyelmét arra: az áprilisi teljesítmény alapján május 5-ig lehet műhelyt jelölni az erre a célra létrehozott oldalon.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS