Calabria: „Mindent bele fogunk adni a visszavágón”

Davide Calabria, a Milan csapatkapitánya az Inter elleni 2-0-s vereség után elmondta, hogy felül kell kerekedniük a nehézségeken és a lehető legjobban teljesíteni a Bajnokok Ligája-elődöntőjének jövő heti visszavágóján, mert még semmi sincs veszve.

„Többször is előfordult már, hogy rögtön a mérkőzés elején gólt kaptunk. A hozzáállás nem volt a legjobb. A pályáról nekem úgy tűnt, hogy túlságosan sok párharcot, futást és szerelést veszítettünk el, amit egy ilyen szintű mérkőzésen megbüntet az ellenfél. Az Inter nagyon hatékony és pontos volt a kapu előtt. Jól kezdtek és két lövésből két gólt szereztek. Egyértelműen sokkal jobban kezdték a mérkőzést, mint mi. A második félidőben visszajöttünk a meccsbe, de nem tudtunk gólt szerezni. Ezzel szemben az ellenfél az első lehetőségeiből gólokat szerzett, ami ezen a szinten mindent megváltoztat.” – mondta Calabria csalódottan a mérkőzést követően.

„A következő 6 napban a figyelmünk a bajnokságra és a visszavágóra fog összpontosulni. A lehető legjobban kell szembenéznünk ezekkel a meccsekkel és a tét a Bajnokok Ligája-indulás, amit el kell érnünk a következő szezonra. Nem lesznek könnyű és boldog napok. Ki fogjuk elemezni, hogy mit rontottunk el. Sajnos nem voltunk elég pontosak a kapu előtt. Az elmúlt mérkőzéseken sok nehézségünk volt, még akkor is, amikor mi alakítottunk ki sokkal több gólhelyzetet. Meg kell értenünk, hogyan tudunk felülkerekedni a nehézségeken és nem engedhetjük meg magunknak, hogy ilyen hibákat kövessünk el.”

„Leao hiánya? Ő a legfontosabb játékosunk a támadó-szekcióban és ő az, aki eddig a legtöbb helyzetet alakította ki a csapatban. Ez olyan, mintha a legjobb játékost kivennénk az ellenfél csapatából. Sajnos Isma [Bennacer] megsérült az első félidőben, ami szintén nem túl pozitív és kellemes dolog számunkra. Bárki is fog pályára lépni, a lehető legjobban kell teljesítenünk a visszavágón.”

„Kapott gólok? Többször megtörtént, hogy nehéz helyzetbe hoztak minket. Az első és a második gól is így jött. Dzeko egyértelműen magasabb nálam, nem sokat tudtam tenni. Óvatosabbnak kell lennünk védekezésben és fejlődnünk kell.”

„Semmi sincs veszve, a visszavágón gólt kell szereznünk és ez megváltoztathatja a játékot. Pontosabbnak kell lennünk a befejezésekben. Mindent bele fogunk adni. Tisztában vagyunk azzal, hogy a lehető legjobban kell hozzáállnunk a visszavágóhoz és hatékonyabbnak kell lennünk a kapu előtt, amivel a bajnokságban is küszködtünk az utóbbi időszakban.”