Calabria orvosi vizsgálaton vett részt

Mint utólag kiderült, Stefano Pioli izomfáradtság miatt cserélte le Davide Calabriát a Napoli elleni rangadón.

A Milan vasárnap 2-1-re kikapott a Napolitól az olasz bajnokság 7. fordulójában és Stefano Pioli a szünetben gól nélküli döntetlennél a védelemben kettős cserére szánta el magát: Simon Kjaer helyett Pierre Kalulu érkezett, míg Davide Calabriát a nyári szerzemány, Sergino Dest váltotta.

Pioli a mérkőzést követően elmondta, hogy Calabria lecserélése nem a begyűjtött sárga lap miatt, hanem kényszerből történt, mivel izomfáradtság tünetei jelentkeztek és elővigyázatosságból úgy döntöttek, hogy nem kockáztatják meg az esetleges komolyabb sérülést.

A MilanNews tájékoztatása szerint Calabria kedden orvosi vizsgálatokon vett részt és az eredmények alapján kizárható az izomsérülés. Ez alapján a Milan csapatkapitánya a pihenőt követően folytathatja az edzéseket Milanellóban.

Az olasz jobbhátvéd ezúttal nem kapott meghívót az nemzeti csapatba az Anglia és a Magyarország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre, ezáltal a Milanellóban maradt csapattársaival együtt készül a bajnokság októberi folytatására. Calabria az idei szezonban eddig 8 tétmeccsen lépett pályára és 629 játékpercet játszott.

Calabria mellett Theo Hernández is vizsgálatokon esett át a Napoli elleni mérkőzést követően, a francia balhátvéd állapotáról itt olvashatsz.