Calhanoglu az Inter játékosa lett – hivatalos

Kedden a délutáni órákban az Inter hivatalosan is bejelentette a transzfert.

Hakan Calhanoglu négy év után búcsút int a Milannak és a városi rivális Interben folytatja pályafutását. A 27 éves játékosnak június 30-án lejár a szerződése a piros-feketékkel és visszautasította Paolo Maldiniék szerződéshosszabbítási ajánlatát, amely több mint 30 százalékos béremelést garantált volna évi 4 millió eurós fizetéssel.

A török válogatott középpályás hétfőn elismerte, hogy elfogadta az Inter ajánlatát. Calhanoglu kedden Milánóban sikeresen átesett az orvosi vizsgálatokon, majd az Inter főhadiszállásán aláírta a szerződését.

Az Inter a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Calhanoglut a Milanból. A fekete-kékek tájékoztatása szerint a török játékos 2024. június 30-ig írt alá ingyenes átigazolással, szabadúszóként.

Olasz sajtóhírek szerint Calhanoglu az első évben 4,5 millió eurót fog keresni az Interben, majd a második illetve a harmadik szezonjában a bére 5 millió euróra nő.

Calhanoglu 2017 nyarán 23,3 millió euróért érkezett a Bayer Leverkusen együttesétől és négy évig állt a Milan alkalmazásában, amelynek színeiben 172 tétmérkőzésen lépett pályára és ezeken 32 gólt szerzett illetve 48 gólpasszt osztott ki.