Calhanoglu beszólt Ibrának és a Milannak

Hakan Calhanoglu, az Inter középpályása újra megragadta a lehetőséget és a Milanról beszélt, amely megnyerte a Scudettót és beszólt Zlatan Ibrahimovicnak is, aki a véleménye szerint nem tett hozzá a csapat bajnoki címéhez.

A török válogatott középpályás hosszú huzavona után tavaly nyáron ingyen szerződött az Interhez, miután lejárt a szerződése. Az Európa-bajnokság előtt prioritást adott a Milannak a hosszabbítást illetően, majd a torna alatt megegyezett a városi riválissal. Calhanoglu korábban elmondta, hogy a klubváltásának egyik oka az volt, hogy erősebb csapatban játsszon és bajnokságot nyerjen az Interrel. A 28 éves futballista most először nyilatkozott a Milan bajnoki címe óta a korábbi klubjáról.

“Nagyon nehéz volt, mert ugyanabban a városban, de különböző színekben játszottam, még az alkalmazkodás sem volt könnyű. Keményen dolgoztam és nagyon a munkámra koncentráltam. Tudtam, hogy Olaszország bajnokcsapatába megyek és ez volt az én nagy lehetőségem. Végül a csapat – ahová igazoltam – nem tudta megnyerni a Scudettót, amely a korábbi csapatomé lett és az emberek azt a látszatot keltették, mintha ez az én hibám lenne. A következő szezonban újra megpróbáljuk, ez lesz a célunk. A csapatunk nagyon jól áll és nagyon boldog vagyok az Interben. A szurkolók támogatása is sokat segít. Négy évig játszottam a Milanban, de egyszer sem skandálták a nevem a lelátón. Amióta az Interben játszom, azóta minden meccsen már a bemelegítés alatt megteszik a szurkolók.” – mondta Calhanoglu.

Hakan beszélt Ibrahimovicról is és beszólt neki, miután a svéd klasszis írt róla az életrajzi könyvében. A török játékos szerint ez nem volt fair vele szemben és csak azért tette, hogy középpontba kerüljön és felkeltse a szurkolók figyelmét.

“Ő 40 éves, nem pedig 18. Nem csinálnék ilyet, ha ennyi idős lennék. Szeret a középpontban lenni és idén nem járult hozzá a Scudetto megnyeréséhez, gyakorlatilag egyáltalán nem játszott. Ennek ellenére mindent megtesz, hogy magára vonzza a szurkolók figyelmét. Egyáltalán nem érdekel engem. A viselkedése nem volt tisztességes velem szemben, mert amikor a Milan játékosa voltam, mindig felhívott, hogy menjünk el vacsorázni és motorozni. Tiszteltem őt. A könyvében is írt rólam, mert valamit írnia kellett, különben üres lapokból állt volna. Nem válaszolok neki, jobb ez így.”

“Az Inter sokkal erősebb csapat, mint a Milan. Elveszítettünk egy derbit a bajnokságban, ami hirtelen a 75. percben megváltozott, miután 1-0-s vezetésnél lecseréltek engem és Perisicet. Végül 2-1-re kikaptunk. Az edzőnek is nagy szerepe volt ebben a vereségben és ezt neki is mondtam. A kupában viszont 3-0-ra legyőztük a Milant. A csapat nagyon ambiciózus.”