Carbonara húsvéti maradékból – Egészségséf

Carbonara húsvéti maradékból – Egészségséf – Egészségtükör.hu

Carbonara húsvéti maradékból – Egészségséf

Mi más is készülhetne a maradék sonkából, mint egy jó kis carbonara spagetti. Az eredeti, tejszín nélküli receptet ajánlom.

Hozzávalók:

20 dkg sonka

10 dkg parmezán

4 tojássárgája

1 tojás

35 dkg spagetti

só, bors

Carbonara húsvéti maradékból - Egészségséf

Egy serpenyőben pirítsuk meg a kockára vágott sonkát. A tojásokat verjük fel, adjuk hozzá a reszelt sajtot, borsozzuk, ízlés szerint sózzuk. A tésztát főzzük ki. A sonkát szedjük ki, ha kicsit kihűlt, öntsük rá a tojást, majd keverjük a leszűrt, de még meleg tésztához. Ha túl sűrű lenne, langyos főzővízzel hígítsuk.

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS