Célegyenesben a Dunaferr

Közeledik az alapszakasz vége NB I-es juniorbajnokságokban, és míg a leányok küzdelemsorozatában még éles a harc az első helyért, addig a fiúk versengése gyakorlatilag eldőlt.

UP-info Finiséhez közeledik az NB I-es junior röplabdabajnokságok alapszakasza, a fiúké pedig gyakorlatilag eldőlt: az éllovas Dunaferr a második helyen álló Kecskemétet fogadta, a rangadó pedig döntőnek bizonyult.

Dunaferr-Kecskemét

A Dunaferr a Kecskemét fölé nőtt  •  Fotó: duol.hu

A két csapat között a forduló előtt mindössze három pont volt a különbség, amely azonban abból adódott, hogy a kecskemétiek egy meccsel kevesebbet játszottak. A kiegyenlített erőviszonyok a mérkőzést is jól jellemezték, az első játszmát mindössze 28-26-ra nyerték a hazaiak, a másodikban pedig a Kecskemét egyenlített. A harmadik szettet is csak 24-24 után tudták megnyerni a dunaújvárosiak, egyedül a negyedik játszma volt viszonylag sima (25-18). Így a Dunaferr hat pontra növelte az előnyét, és gyakorlatilag megnyerte az alapszakaszt, hiszen nekik már csak egy, a kecskemétieknek pedig két mérkőzésük van hátra.

A leánybajnokságban a listavezető Békéscsaba ugyan vesztett szettet az UTE ellen, de így is nyert. A második helyen álló Röpke SE tapad a viharsarkiakra, amihez a forduló rangadóját kellett megnyerniük a harmadik helyezett MTK ellen. A fővárosiak 2-1-re vezettek, de a kecskemétiek a negyedik szettet 25-8-ra nyerték, majd behúzták az ötödiket is, így megerősítették második helyüket. A Békéscsaba előnye két pont a Röpke SE előtt, az előbbi csapatnak három, az utóbbinak két mérkőzése van hátra.

Az NB I-es junior fiúbajnokság eredményei és táblázata ITT található, míg a junior leánybajnokságról ITT tudható meg minden.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS