Célegyenesben az első két nyári igazolás

A háttérben folynak a munkálatok a csapat megerősítése érdekében a következő szezonra és úgy tűnik, hogy a Milan vezetősége hamarosan két transzfert is nyélbe üt.

Még hat forduló van hátra és a Rossoneri 2 pontos előnnyel vezeti a Serie A-t a második Inter és a harmadik Napoli előtt. A csapat és az edző teljes mértékben a szezon véghajrájára koncentrál, míg a vezetőség részben már a közelgő mercatót tervezi.

Antonio Vitiello, a MilanNews főszerkesztője tényként közölte, hogy Sven Botman és Divock Origi lesz a Milan első két igazolása a nyári átigazolási időszakban.

Mindkét játékossal nagyon előrehaladott tárgyalások folynak és a Milan már megegyezett Botman illetve Origi ügynökével is a személyes feltételekről, azaz a szerződés hosszáról és a fizetésről. Botman ügyében tárgyal egymással a Milan és a Lille az átigazolási árról és közel a megállapodás a felek között. Amennyiben nem történik meglepetés, a 22 éves holland középhátvéd a nyáron a Milané lesz és a lejáró szerződésű Alessio Romagnoli pótlására érkezik.

Origivel az utolsó részletek megvitatása zajlik a transzfer lezárása előtt. A belga válogatott csatárnak június 30-án lejár a szerződése a Liverpoollal és várhatóan szabadon igazolható lesz. Origi prioritást adott a Milannak és nem tárgyal más klubbal. Alfredo Pedulla is megerősítette, hogy Origi a Milant választotta és ingyen szerződik a klubhoz, méghozzá bónuszokkal együtt évi 4 millió euró körüli fizetéssel.