Címvédőhöz méltóan

Párosban elő-, egyesben negyeddöntős Gálfi Dalma az Egyesült Államokban zajló első kategóriás junior teniszviadalon, az Eddie Herren. Ezzel egyedül ő van versenyben a magyarok közül, igaz, az U14-esek között Nagy Adrienn is remekel.

UP-info „A párosmeccset már meg is nyerte” – tudósított Gálfi Tamás, Dalma édesapja a Nemzeti Sport csütörtök este tartott gáláján, amelyen lánya érthető okok miatt nem jelenhetett meg átvenni a juniordíjat: éppen az Egyesült Államokban, az Eddie Herr nevű, rangos teniszversenyen remekel.

A viadal második felére már csak az egyesben az idén US Open-győztes lány volt érdekelt a magyarok közül. „Szingliben” Udvardy Panna és Kotormán Ákos is az első fordulóban búcsúzott, s bár Udvardy párosban még második fordulóba jutott, ott elbukott.

galfi_dalma_sajat_fb_cairns

Menetel Gálfi Dalma

Az egyesben címvédő Gálfi azonban menetel. Az első helyen kiemelt teniszező könnyedén, 6-1, 6-3-ra intézte el a nyitányon a japán Naito Jukit, s a második körben sem kényszerült sokkal nagyobb küzdelemre a hazai pályán szereplő Caty McNally ellen (7-5, 6-1). Várhattuk, hogy a 14. pozícióban rangsorolt román Jaqueline Adina Cristian nagyobb ellenállást fejt ki, de mindössze két nyert játékra futotta az erejéből a néhány hete még junior-világelső magyar ellen (6-0, 6-2).

Az elődöntőbe kerülésért az amerikai Claire Liut kell legyőzni. A korosztályos rangsorban 64., csupán 15 éves rivális nem jelenthet megoldhatatlan feladatot Gálfinak, aki, ha így folytatja, szépen halad célja felé, azaz a legjobb öt között zárni az évet a juniorok között.

Párosban már a döntőért léphet pályára a szlovák Tereza Mihalíkovával szintén első helyen kiemelt Gálfi: a negyeddöntőben 6-2, 6-2-re múlta felül az Amanda Anisimova, Dominique Schafer amerikai, perui párost.

A rangos amerikai viadalon U12-es és U14-es korosztályban is versengenek a sportolók: Nagy Adrienn (U14) – aki két éve párosban elődöntőt játszott – egyesben és párosban negyeddöntős.

Az eredményeket itt nézheti meg.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS