Ciprusi harmincegyek

Véget ért a kvalifikáció a februári ciprusi korosztályos Európa-bajnokságra. A világbajnokságon résztvevő válogatott gerince a kontinenstornán is szerepelhet, egy súlycsoportban még nem született döntés.

Lakner Gábor Eldőlt, kik képviselhetik Magyarországot a februári korosztályos karate Európa-bajnokságon. A kategóriánkénti győztesek azok lettek, akik a négy kvalifikációs versenyen a legtöbb pontot szerezték. A korosztályos világbajnokságot megjárt válogatott gerince a ciprusi kontinenstornán is indul.

„A harminchárom kategóriában harmincegy magyar versenyző indul az Eb-n, és minimális a változás a világbajnokságon részt vett csapathoz képest. Amellett, hogy néhányan kiöregedtek a korosztályból, több olyan versenyző is akad, aki a vb-re nem tudta kvalifikálni magát, de az Eb-re újra helyet követelt magának a válogatottban” – mondja a kevés meglepetést hozott kvalifikációról Büchler Zsolt szövetségi kapitány.

harspataki

Hárspataki Gábor megvédheti idén szerzett Európa-bajnoki címét

A világbajnok Hárspataki Gábor, valamint a bronzérmes Tamás Ferdinánd és Vajda Lilien természetesen sikerrel vette a selejtezősorozatot. A legkiélezettebb csatát az U21-es korosztály 84 kg-os súlycsoportjában vívták a versenyzők. A világbajnokságot is megjárt György Dániel és Pozderka Dávid párharca az utolsó versenyen dőlt el – utóbbi javára. A juniorok 76 kg-os súlycsoportjában nem született döntés, a kvalifikációt azonos pontszámmal záró Málnai Áron és Csató Martin különmérkőzésen dönti el, ki utazhat Ciprusra.

A korosztályos Európa-bajnokságot Limasszolban rendezik meg február 5-7-én. A versenyzőknek szűk két hónapjuk van a felkészülésre.

„Az Európa-bajnokság után mindenki pihent egy-két hetet, de azóta már elkezdtek edzeni. December tizenötödikétől indul a kőkemény felkészülés, amelynek a szilveszter is áldozatául esik. Január közepén a hagyományos horvátországi tornán vélhetően a teljes keret elindul, azután még Szlovákiában vár tesztverseny a válogatottra” – mondja a kapitány, aki a világbajnoki szereplés fényében nem kevesebb, mint öt érmet vár Cipruson.

A limasszoli korosztályos Európa-bajnokságon részt vevő válogatott
U21-esek. Férfiak. Kata: Koch Szabolcs. 60 kg: Ardai Bálint. 67 kg: Tamás Ferdinánd. 75 kg: Hárspataki Gábor. 84 kg: Pozderka Dávid. +84kg: Bilisics Bálint. Nők. Kata: Sterck Laura. 50 kg: Palkovits Nikolett. 55 kg: Vajda Lilien. 61 kg: Győriványi Renáta. 68 kg: Juhàsz Bernadett
Juniorok. Fiúk. Kata: Forgács Tamás. 55 kg: Fehér Péter. 61 kg: Kiss András. 68 kg: Erdős Martin. 76 kg: Málnai Áron vagy Csató Erik. +76 kg: Kandev Angel. Lányok. Kata: Bánovics Dóra. 53 kg: Klement Kármen Zea. 59 kg: Czagány Dóra. +59 kg: Boussebaa Aicha
Kadetek. Fiúk. Kata: Kertész Bálint. 52 kg: Nichols Dávid. 57 kg: Vécsei Balàzs. 63 kg: Tarsoly Tamás. 70 kg: Nguyen An. +70 kg: Csató Dániel. Lányok. Kata: Bánovics Zsófia. 47 kg: Lelkes Laura. 54 kg: Baranyi Zsófia. +54 kg: Szedő Luca

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS