Commisso helyzetjelentése a tárgyalás állapotáról

Rocco B. Commisso hivatalos nyilatkozatot adott ki a Milan megvásárlásáról folytatott tárgyalások jelenlegi állapotáról, miután a sajtóban megjelent információk többnyire nem tükrözték a valóságot.

A 68 éves olasz származású amerikai milliárdos már egy ideje tárgyal a klub megvásárlásáról, azonban úgy tűnik, hogy a felek nem jutottak egyezségre. Commisso néhány nappal ezelőtt a nyilvánosság előtt beszélt arról, hogy folyamatban vannak a tárgyalások és elkötelezett a Milan megvétele mellett.

Commisso most úgy döntött, hogy a tisztánlátás végett hivatalos nyilatkozatot tesz közzé.

“Amint arról a sajtó és a közösségi média beszámolt, Rocco B. Commisso tárgyalásokat folytat a Milan többségi tulajdonrészének megvásárlásáról. Számos jelentés és beszámoló olyan állításokat tartalmazott Mr. Commissóval és a tárgyalásokkal kapcsolatban, amelyek meghatározatlan forrásból származtak és általában nem voltak pontosak.” – szól a hivatalos nyilatkozat.

“Eddig Mr. Commisso és csapata tartózkodott attól, hogy nyilvánosan tájékoztatást adjon a tárgyalások állapotáról illetve részleteiről, hogy megőrizze az üzletkötést elősegítő légkört. Mindazonáltal Mr. Commisso úgy véli, eljött a megfelelő idő ahhoz, hogy Milan rajongók milliói megtudják, pontosan hogyan állnak a dolgok. Mr. Commisso a tanácsadói segítségével fáradhatatlanul dolgozott egy tranzakción, amely előnyös ennek a történelmi klubnak, a hűséges rajongóinak, a jelenlegi tulajdonosnak és a Milan közösségnek. Nagy erőfeszítései és meggyőződése ellenére úgy tűnik, hogy a jelenlegi tulajdonos nem hajlandó elfogadható feltételek mellett időben megkötni az egyezséget.”

“A labdarúgás iránti szenvedélye és az Olaszországhoz való kötődése miatt Mr. Commisso számára ez egy rendkívül szerencsétlen helyzet, azonban reméli, hogy a folyamat végeredményeképpen egy stabil és sikeres jövőt hozhat ennek az ikonikus klubnak.”

Állítólag a tárgyalások nem állnak meg és a Sky értesülése szerint Commisso képviselők helyett inkább személyesen fog tárgyalni. Nem elhanyagolható tényező, hogy egy sikeres tulajdonosváltás esetén az amerikai milliárdos jelenléte nagy fegyvertény lenne a Nemzetközi Sportdöntőbíróság előtt és jelentős mértékben növekedne a fellebbezés sikerességének esélye. Mint ismert, a Milant egy évre kizárta az UEFA a nemzetközi porondról, a klub pedig fellebbez a döntés ellen.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS