Conti ma ünnepli 24. születésnapját

Ma 24 éves a Milan olasz jobbhátvédje, Andrea Conti.

Conti 1994. március 2-án született egy Milánótól 50 km-re fekvő városban, Leccóban. Kilenc évesen került az Atalanta utánpótlás akadémiájára. Állítólag a Milannál és az Internél is megfordult próbajátékon, ráadásul előbbinél sikerrel vette az akadályokat és meggyőzte a megfigyelőket, de végül mégis Bergamót választotta.

2013-ban az Atalanta kölcsönadta Contit a Perugia együttesének, majd az azt követő szezont a Virtus Lancianóban töltötte – szintén kölcsönben. Végül 2015 nyarán visszatért az Atalantához és lehetőséget kapott a bizonyításra. Első idényében 14 bajnoki meccsen lépett pályára és 2 gólt szerzett. Az olasz jobbhátvéd a 2016/2017-es szezonban alapember volt a kezdőcsapatban és 33 meccsen 8 gólt illetve 4 gólpasszt jegyzett a Serie A-ban.

Conti nagyszerű teljesítményére több klub is felfigyelt és tavaly nyáron a Milan lett a befutó, amely 25 millió eurót fizetett a játékjogáért. Conti milánói pályafutása balszerencsésen kezdődött, ugyanis tavaly szeptemberben súlyosan megsérült és azóta harcképtelen.

Conti a szezonban csupán 5 tétmeccsen viselte a piros-fekete mezt, azonban rövidesen újra a pályán láthatjuk.

Conti ma 24 éves.

Isten éltesse sokáig!

Forrás: www.acmilan.hu – RSS