Costacurta kemény kritikát fogalmazott meg a csapatról

Alessandro Costacurta, a Milan legendája jelenleg a Sky kommentátoraként dolgozik. Véleménye szerint a régi Milant össze sem lehet hasonlítani a jelenlegi Milannal.

Billy egyébként ma ünnepli 50. születésnapját és a héten az Il Corriere della Sera újságnak adott interjút, amelyben beszélt a munkájáról, Paolo Maldiniről, a Milan jelenlegi helyzetéről és Sinisa Mihajlovicról is.

“Jobb lennék kommentátorként, mint játékosként? Teljesen más a két világ. 22 évig játszottam a világ legsikeresebb klubjában. Nagyon jó csapattársaim voltak, mint Paolo Maldini vagy Franco Baresi. Romagnoli? Ha mellette ilyen klasszis játékosok játszottak volna, akkor biztosan ő lett volna a világ egyik legjobb 23 éven aluli játékosa. A korábbi csapattársaim közül néhányan megleptek. Például Van Basten és Maldini. Előbbi edző lett és nagyon jól teljesít, nem hiába ül a holland válogatott kispadján. Paolo viszont nem maradhat ki a labdarúgásból és felháborítónak tartom, hogy senki sem gondolt rá a Milan vezetői közül.” – mondta Billy.

“Igazolások? Néha meglep, hogy kiket szerződtet a klub. A Milan mindig is megbízható játékosokból állt és úgy is viselkedtek. Az utóbbi években meg olyan játékosok írtak alá, mint Antonio Cassano, Jeremy Ménez vagy éppen Adil Rami. Ugyanez vonatkozik Carlos Baccára is, aki csütörtök este nem mutatott túl pozitív hozzáállást.”

“Mi a fő probléma 2016-ban a Milannal? A játék. Rossz játékosok alkotják a csapatot. Mihajlovic egy remek edző, de nem volt alkalmas a Milan élére. Az ő futball stílusa nem nyeri meg a szurkolókat. Az Inter játékához hasonlított, nekik jobban megfelelne.”

“A Milant illetően teljesen máshoz vagyunk hozzászokva. Fabio Capello és Carlo Ancelotti ideje alatt talán csak Giacomo Bonaventura, Alessio Romagnoli és Carlos Bacca fért volna be. Akkor is olyan játékosok voltak a padon, mint Filippo Galli, Massimo Ambrosini, Alberto Gilardino és Filippo Inzaghi. Ha a védőkről beszélünk akkor meg a Tassotti, Baresi, Maldini, Costacurta négyes jut eszünkbe. Ma Abate, Romagnoli, Antonelli és Alex alkotják a hátsó alakzatot. Sem sírni, sem nevetni nem tudok ezen, mert nem lehet összehasonlítani.” – tette hozzá Costacurta.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS