Csaba tovább menetel

A földrészek válogatottjainak tornája után az egyéni és páros küzdelmekkel folytatódik Sanghajban az asztalitenisz serdülő Világjátékok, amelynek András Csaba (14) révén magyar résztvevője is van.

STJ A serdülő Világjátékokon bronzérmet szerző Európa-válogatottnak András Csaba személyében magyar tagja is volt. A BVSC-Zugló pingpongozója a csapatküzdelmek után egyéniben és párosban folytatja.

András Csaba egyéniben és párosban is versenyben van

András Csaba egyéniben és párosban is versenyben van

Egyéniben a csoportküzdelmeket rendezték meg csütörtökön a kínai metropoliszban. András Csaba a 6. számú kvartettbe került két amerikai, Len Yang és Victor Liu, valamint az algériai Abdelbászet Csajci társaságában. Nyitányként Len Yanggal került szembe, és 3-0-ra nyert. Következett a másik amerikai, Victor Liu, s a vége megint 3-0 lett a magyar javára. Az algériai ellen már csak az volt a kérdés, makulátlan mérleggel zárja-e a kvalifikációt. Nos, a 14 éves játékos ez alkalommal sem hibázott, így 6 ponttal csoportelső lett Liu (5 pont), Yang (4) és Csajci (3) előtt.

A párosok küzdelmében András Csaba és az olasz Carlo Rossi alkot egy alakulatot. Felvezetésként az Abdelbászet Chajci, Regisz Kjaszi (algériai, kongói) kettőssel kerültek szembe. Sok izgalmat ez a párviadal sem hozott, a magyar, itáliai duó 11-7-re nyerte az első szettet, 11-6-ra a másodikat, majd megint 11-7-re a harmadikat, s ezzel a nyolc közé jutott. Megrendezték meg a vegyes párosok nyolcaddöntőjét is, abban a számban azonban Csaba nem indul.

A serdülő Világjátékok pénteken folytatódik, a fiú egyes és páros fináléját szombaton játsszák.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS