Csak a selejtezőig jutott az öt magyar sífutó

Sifuto.jpgÖt magyar sífutó volt ott a rajtnál a szapporói észak sí-világbajnokság első számaiban, a férfi és női sprintversenyben, ám egyiküknek sem sikerült beverekednie magát a 30-30 fős negyeddöntőbe.

A férfiaknál 80 versenyző nevezett, köztük négy magyar. Utóbbiak legjobbja Tagscherer Zoltán volt, ám az ő 3:28.56 perces ideje is csak az 54. helyre volt elég. Tagscherer Imre (3:37.66 p) 63., Holló Mátyás (3:43.93) 67., míg Cseke Csaba (3:44.63) 68. lett. A nőknél Zámbó Viktória képviselte a magyar színeket, ő a 71 indulóból a 70. helyen végzett (4:05.40). A versenyt a vb-k történetében egyedülálló módon fedett csarnokban rendezik.

A döntőben Astrid Jacobsen és Jens Arne Svartedal révén a nőknél és a férfiaknál is norvég győzelem született. A női fináléban Jacobsen a szlovén Petra Majdicot és a finn, Világkupa-éllovas Virpi Kuitunent előzte meg nagy csatában. A férfiaknál szintén izgalmas hajrá döntött az aranyéremről: a finisben Svartedal volt a leggyorsabb, a svéd Mats Larsson és honfitársa, Eldar Rönning előtt. (www.mob.hu)

XLsport.hu