Csak így tudja legyőzni a Williams a Force Indiát

F1

2016. szeptember 6. kedd, 18:27

Szerző: Dezső Attila, Fotó: Williams

Ádáz csata zajlik a konstruktőri negyedik helyért a Williams és a Force India között – Valtteri Bottas adott egy-két jó tanácsot csapatának, hogy hogyan jöjjenek ki győztesként a párharcból.

A Force India egész nyáron jobb teljesítményt nyújtott a grove-i alakulatnál, így eshetett meg, hogy a Belga Nagydíj után őrségváltás történt a konstruktőri tabella negyedik helyén. Ám a Williams monzai hatodik és nyolcadik helye azt jelentette, hogy a csapat visszavette eredeti pozícióját – az előzmények után nagyon nagy csata várható a két alakulat között. A Williams számára már a negyedik hely is visszaesést jelent az elmúlt két szezon bronzérmes pozíciója után, a Force India viszont karrierje legjobbját érné el, ha sikerülne megkaparintania azt a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull mögött.

Valtteri Bottas ötödik rajtpozíciót szerzett az Olasz Nagydíj időmérőjén, helyét pedig a futam záró szakaszáig meg tudta tartani, amikor viszont Daniel Ricciardo remekbe szabott előzéssel átvette tőle a pozíciót. „Nem hinném, hogy a hatodik helynél többre lettünk volna képesek” – idézi az F1i.com Bottast. „Legalább ismét a Force India előtt vagyunk a pontversenyben, ami nagyszerű a számunkra.”

„Mindent tökéletesen kell csinálnunk ahhoz, hogy előttük tudjunk maradni a következő néhány verseny során. Mindezek mellett nagyon érdekes csata lesz közöttünk” – utalt a finn a Force Indiára. Érdekes, hogy Monzában idén először végzett az első tízben a tabella első tíz helyén lévő pilóta – még ha nem is ugyanabban a sorrendben. Valtteri Bottas mögött Max Verstappen, Nico Hülkenberg, Felipe Massa és Sergio Perez zárt.

Forrás: www.formula.hu – RSS