Svájci siker, vezéráldozattal

(fotó: uefa.com)

Vb-selejtező csoportunkban a feröeri vendégjátékunk mellett további két mérkőzést rendeztek kedden este. Az Eb-címvédő Portugália 2-0-ra kikapott Svájcban, Lettország győzni tudott Andorrában.

A portugáloktól kulcsemberek hiányoztak, a sérülését követően még nem teljesen egészséges Cristiano Ronaldo mellett Renato Sanches sem lépett pályára Svájcban, míg a házigazdák kezdő tizenegye csak egyetlen poszton változott az Eb-nyolcaddöntős kezdőhöz képest.

Enyhe portugál fölénnyel indult a meccs, majd a 24. percben, egy szabadrúgást követően Rui Patricio kapusról kipattant a labda, Breel Embolo pedig jól érkezett, és a hálóba fejelt (1-0). Hat perccel később ismét középkezdéshez készülhettek a portugálok, ezúttal Admir Mehmedi volt a gólszerző, a védők asszisztálása mellett vette át a labdát, majd lőtt a léc alá (2-0).

A portugálok csak a meccs hajrájában tudták nyomás alatt tartani a hazai kaput, de gólszerzésre nem futotta erejükből, svájci sikerrel ért véget a találkozó. Az október 7-i Magyarország-Svájc összecsapás előtt számunkra jó hír, hogy a Granit Xhakát kiállította a játékvezető a mérkőzés utolsó pillanataiban, így az Arsenal ásza nem léphet pályára ellenünk a Groupama Arénában.

A csoport másik mérkőzésén a lettek megszenvedtek a győzelemért Andorrában, végül Valerijs Sabala gólja döntötte el javukra a mérkőzést (0-1)

Forrás: www.mlsz.hu – RSS