Csillogó húszas a Tüske-uszodában

Nem meglepő módon letarolták a mezőnyt a magyar úszók az első ízben megrendezett Olimpia Reménységek Versenyén: összesen 44 érmet, közte húsz elsőséget szerzett a Petrov Iván utánpótlás-kapitány vezette csapat Budapesten.

UP-info Számos sportágban nagy hagyománnyal bír a visegrádi országok viadala, amelyet Olimpiai Reménységek Versenyének neveznek. Az úszás a kivételek közé tartozott, a honi sikerágazatban eddig nem rendeztek ilyet. Egészen mostanáig. A nemrég átadott, szépséges Tüske-uszodában gyűltek össze Csehország, Lengyelország, Szlovákia és természetesen a házigazda Magyarország legjobbjai a 2000 után születettek közül.

orv_edzokkel

Sikercsapat  •  Fotó: Szaka József/MÚSZ

A 38 számból húszban magyar győzelem született, 19 második és öt harmadik hely alkotta a nem mindennapi termést. Milák Kristóf például öt, Berecz Blanka pedig három egyéni számban győzött.

Hatházi Dóra volt a verseny egyetlen magyarja, aki korosztályos csúcsot ért el (100 m pillangón a 2003-asok között).

Az eredményeket látva nem meglepő, hogy 467 ponttal a magyarok nyerték a csapatversenyt a 405 egységet gyűjtő Lengyelország előtt. A fiúk és a lányok versengésében sem akadt jobb a házigazdáknál.

A részletes jegyzőkönyvet itt érheti el.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS