Grillen készítve a legfinomabb, de bent is remek, ízes, nyári fogást rittyenthetünk belőle.
Hozzávalók 6 főre
A szószhoz:
- 5 dl görög joghurt
- 1 közepes kígyóuborka hámozva, magtalanítva
- 1 csokor kapor
- só
- fekete bors
A csirkéhez:
- 0,5 kg csirkemellfilé
- görög fűszerkeverék (só, pirospaprika, bors, petrezselyem, fokhagyma, oregánó, fahéj, szerecsendió, római kömény, édeskömény, ánizs)
Tálaláshoz:
- 6 db pita
- 1 db kígyóuborka
- kb. 24 db koktélparadicsom
- valamilyen salátalevél
- 3 db lilahagyma
- 20 dkg fetasajt
Elkészítés
Tzatziki:
Reszeljük le az uborkát egy tálba. Keverjük hozzá a joghurtot és a fűszereket. Tegyük a hűtőbe tálalásig.
Csirke:
Vágjuk a csirkemelleket egy cm vastagságú szeletekre. Fűszerezzük be, mindkét oldalát süssük meg. Hagyjuk pihenni 5 percig, aztán vágjuk csíkokra mindet. (Pácolhatjuk is, hogy szaftosabb legyen!)
Találás:
A pitákba (átforrósíthatjuk a grillen) rakjunk csirkét, apró kockákra vágott uborkát, felezett koktélparadicsomot, csíkokra szelt salátalevelet, apróra vágott hagymát, és végül tzatziki szószt. Fogyasszuk frissiben!