Csirke gyros pitában – Egészségséfünk receptje

Grillen készítve a legfinomabb, de bent is remek, ízes, nyári fogást rittyenthetünk belőle.

Hozzávalók 6 főre

A szószhoz:

  • 5 dl görög joghurt
  • 1 közepes kígyóuborka hámozva, magtalanítva
  • 1 csokor kapor
  • fekete bors

A csirkéhez:

  • 0,5 kg csirkemellfilé
  • görög fűszerkeverék (só, pirospaprika, bors, petrezselyem, fokhagyma, oregánó, fahéj, szerecsendió, római kömény, édeskömény, ánizs)

Csirke gyros pitában - Egészségséfünk receptje

Tálaláshoz:

  • 6 db pita
  • 1 db kígyóuborka
  • kb. 24 db koktélparadicsom
  • valamilyen salátalevél
  • 3 db lilahagyma
  • 20 dkg fetasajt

Elkészítés

Tzatziki:

Reszeljük le az uborkát egy tálba. Keverjük hozzá a joghurtot és a fűszereket. Tegyük a hűtőbe tálalásig.

Csirke:

Vágjuk a csirkemelleket egy cm vastagságú szeletekre. Fűszerezzük be, mindkét oldalát süssük meg. Hagyjuk pihenni 5 percig, aztán vágjuk csíkokra mindet. (Pácolhatjuk is, hogy szaftosabb legyen!)

Találás:

A pitákba (átforrósíthatjuk a grillen) rakjunk csirkét, apró kockákra vágott uborkát, felezett koktélparadicsomot, csíkokra szelt salátalevelet, apróra vágott hagymát, és végül tzatziki szószt. Fogyasszuk frissiben!

Még több recept Egészségséfünktől!

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS