Remek rajt Asztanában

Mindkét mérkőzését megnyerte a leányválogatott a 3×3-as U18-as kosárlabda-világbajnokság nyitónapján, így jó esélye van, hogy a továbbjusson a csoportjából.

Lakner Gábor A kazahsztáni Asztanában zajló 3×3-as U18-as kosárlabda-világbajnokság első napján a magyar leányválogatott lépett pályára, méghozzá remek időben és meglehetősen sok néző előtt. A Gereben Lívia, Kányási Veronika, Mérész Beatrix, Török Ágnes összetételű csapat Izrael ellen mutatkozott be.

20-9-es győzelemmel.

Az első kosarat Mérész Beatrix szerezte, amelyet még öt magyar találat követett, mire az izraeliek is eltüntették a nullát a nevük mellől. Válogatottunk ötletesen és könnyedén kosárlabdázott, kiérdemelte a mérkőzés angol kommentátorának a dicsérő szavait. Tetemes hátrányában (11-3) az ellenfél dupla pontot érő távoli dobásokkal próbálkozott. Az első kísérlet sikerén felbuzdultak az izraeliek, de a többi dobás már pontatlan volt. A magyarok közben sziporkáztak, és 20-9 lett a végeek.

3x3 Asztana leányválogatott

Jogos volt a magyar öröm a nyitónapon  •  Forrás: FIBA

Másfél óra pihenő után Németország ellen folytatta Földi Attila együttese, amely a második összecsapást is ugyanolyan jól kezdte. A németek 4-0 után találtak először a kosárba, három és fél perc elteltével. Aztán a kisebb magyar hullámvölgyet kihasználva egyenlített az ellenfél (7-7), de sikerült elmozdulni a holtpontról. Csapatunk 12-8-ra ellépett, és az ellenfél már nem tudott válaszolni. A találkozó egyik legemlékezetesebb mozdulata Mérész Trixi elképesztő blokkja volt, amellyel valósággal a földbe döngölte a dobni készülő német játékost. Ugyanő szerezte a találkozó utolsó kosarát.

Válogatottunk 13-8-ra hozta a meccset.

A csoport többi mérkőzésén Csehország legyőzte Venezuelát és Németországot is, a magyarok által legyőzött Izrael pedig felülmúlta Venezuelát. Pénteken a leggyengébbnek tűnő Venezuela legyőzése valószínűleg nem okoz gondot, a csehek elleni mérkőzés pedig a csoportelsőségről dönthet.

Az öt együttesből az első kettő jut a nyolc közé – csapatunk fél lábbal már ott van.

Csütörtökön a magyar fiúválogatott is bemutatkozik a tornán.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS