“Csodálatos érzés volt ez a győzelem” – Pioli

A Milan 2-0-s győzelmet aratott a San Siróban a szezon utolsó hazai mérkőzésén az Atalanta ellen. Stefano Pioli elégedetten nyilatkozott a mérkőzést követően és megdicsérte a játékosokat, de kijelentette, hogy az utolsó fordulóban is fenn kell tartani a koncentrációt és az elszántságot.

“Úgy gondolom, hogy a csapat legfőbb erőssége a jó védekezés volt. A játékosok nagyszerű kvalitásának köszönhetően nagyon kevés gólt kapunk és átlagosan meccsenként mi alakítjuk ki a legtöbb gólszerzési lehetőséget. Támadásban különböző megoldások után néztünk, fenntartottuk a labdabirtoklást vagy éppen hosszú előre ívelt labdákkal játszottunk. Kemény meccs volt. Nem tagadom, hogy a legutóbbi négy mérkőzésünkből – amit a Lazio, a Fiorentina, a Verona és az Atalanta ellen játszottunk – az Atalanta elleni összecsapást tartottam a legnagyobb kihívásnak. Nagyon erős csapatról van szó, amely mindig jól teljesített ellenünk. Hazai pályán régóta nem sikerült őket legyőznünk, de tehetséges és nagyszerű csapatszellemmel rendelkező játékosaim vannak. Ez egy fontos győzelem, amely közelebb visz minket a bajnoki címhez, de még nem értük el.” – mondta Pioli.

“Cserék? Láttunk három vagy négy olyan helyzetet, ami folyamatosan megtörtént az első félidőben és megfigyeltük, hogy tudunk hosszú előreívelt labdákkal játszani, de meg kell várnunk a megfelelő időzítést. Végül a játékosaim kvalitása volt az, ami a különbséget jelentette a két csapat között. Ez egy újabb nagy lépés volt, amelyen sikerült túljutnunk és most már nagyon közel vagyunk, ám továbbra is ilyen mentalitással, felkészültséggel, koncentrációval és higgadtsággal kell folytatnunk, ami egyben az egyik legfőbb jellemvonása a csapatomnak.”

“Szeretném megköszönni a szurkolóknak a támogatásukat, amit a csapatért és értem tettek, hiszen ez volt az utolsó hazai mérkőzésünk ebben a szezonban. Már alig vártam ezt az utolsó mérkőzést a San Siróban. Mindannyian nagyon erős érzelmeket tapasztaltunk meg, éreztük a melegséget, a szenvedélyt és a támogatást, ami földöntúli volt. A nekem szentelt szurkolói ének nagyon mélyen megérintett. Nagyon jól sikerült megköszönnünk a támogatást a szurkolóinknak az utolsó hazai meccsen és remélhetőleg a következő vasárnap még nagyobbat ünnepelhetünk velük.”

“A játékosaim érettséget és tudatosságot mutatnak. Szemmel látható, hogy milyen keményen dolgoznak és mennyire higgadtak, miközben leküzdik a helyezésünkből adódó nagy nyomást. Nem is képzeltünk volna ilyen eredményeket a szezon kezdetekor, de most ezért harcolunk. Nagyon erős játékosaim vannak és még egy hétig fenn kell tartanunk ezt.”

“Az teszi igazán kifizetődővé a fejlődési folyamatunkat, hogy látom milyen lelkesedés és hajlandóság van a játékosokban. Mindig egyszerre csak egy mérkőzésre koncentráltunk és apró léptekkel fejlődtünk. Nem tudtuk, hogy az Atalanta hogyan fog hozzáállni ehhez a mérkőzéshez, ezért gyakoroltunk előretolt illetve hátrébb helyezkedő szélsővédőkkel is, míg Leao játszott a szélen és kipróbáltuk középen is. Megpróbáltuk megtalálni a különböző megoldásokat, hogy a játékosok tudják, melyik pozíciót vegyék fel és melyiket szabadítsák fel. Mindenekelőtt úgy vélem, hogy kivételesen jól védekeztünk egy top kvalitású és fizikálisan erős támadósorral szemben.”

“Kessié? Az volt a feladata, hogy tulajdonképpen egy harmadik belsővédő pozíciót vegyen fel, amikor az ellenfélnél van a labda, míg a két középhátvédünk szélesebben helyezkedett a két csatár levédekezéséhez. Megpróbáltunk emberfogást alkalmazni, miközben a zónákat is védtük.”

“Minden egyes sajtótájékoztatón megkérdezték tőlem, hogy mik voltak a céljaink. Ez számunkra teljesen egyértelmű volt július 6. óta, amióta megkezdtük a felkészülést a szezonra. Az előző idényben 79 pontot szereztünk és az volt a célunk, hogy idén jobban teljesítsünk. Abban a tudatban dolgoztunk, hogy jobb eredményekkel még többet érhetünk el. A játékosok és a klub vezetősége is nagyszerű munkát végzett. A klub támogatása és bizalma nélkül sokkal nehezebb lenne dolgozni.”

“Scudetto? Nem követhetjük el azt a hibát, hogy úgy gondoljuk mostantól már könnyű dolgunk van. Láttam a Sassuolo mérkőzését és hihetetlen támadósoruk van. Teljes koncentrációra és elhatározottságra van szükség még egy hétig. Ahogy a játékosaimnak is mondtam: szenvedéllyel kell játszanunk az utolsó fordulóban.”