Kessié utolsó meccsét játszotta a San Siróban

Öt év után az utolsó alkalommal lépett a San Siro gyepszőnyegére a Milan játékosaként.

Hónapok óta ismert, hogy Franck Kessié a szezon végén búcsút int a Milannak és szabadon igazolhatóként csatlakozik az FC Barcelonához. Az elefántcsontparti középpályásnak június 30-án lejár a szerződése a klubbal és korábban a hosszabbításról szóló tárgyalások nem vezettek sikerre. Márciusban a Barcelona lezárta a szerződtetését, miután a játékos sikeresen teljesítette az orvosi vizsgálatokat és aláírta az új szerződését, amely 2022. július 1-től a katalán együtteshez köti.

Kessié vasárnap az Atalanta elleni mérkőzésen az utolsó alkalommal játszott a Milan színeiben a San Siróban. A 25 éves középpályásnak Stefano Pioli a kezdőcsapatban szavazott bizalmat és nagyon jó teljesítménnyel járult hozzá a csapat 2-0-s győzelméhez.

Az elefántcsntparti játékos 47 pontos passzal, 87%-os passzpontossággal, 2 pontos hosszú indítással, 8 megnyert földi párharccal, 2 sikeres csellel, 3 megnyert fejpárbajjal, 1 tisztázással, 1 közbeavatkozással és 5 sikeres szereléssel zárta a meccset. Ezen felül az ő nevéhez fűződött a legtöbb futómennyiség a csapatból 11,22 megtett km-rel.

Kessié a hétvégén az utolsó meccsére készül a Milannál a Sassuolo elleni idegenbeli bajnokin a bajnokság 38. fordulójában, amelyet követően 5 év után ingyen távozik. A 2017-es érkezése óta eddig összesen 222 tétmeccsen lépett pályára a Rossoneriben, a mérlege 36 gól illetve 16 gólpassz.