Dárdai tinijei

Dárdai Pál a spanyolországi Mallorcán edzőtáborozik a berlini Hertha csapatával, a Bundesliga tavaszi idényére készülő együttesbe pedig öt, a klub utánpótlásában edződő futballistát is meghívott. A német bz-berlin.de internetes portál segítségével megnéztük: kik is ők.

Majer Dániel A rutin mellett előszeretettel ad lehetőséget a fiatalabb labdarúgóknak is Dárdai Pál, a német Hertha BSC vezetőedzője. Ezt bizonyítja az is, hogy az együttes jelenleg is zajló mallorcai edzőtáborába öt tinédzser is a felnőttekkel tartott.

A fiatalokat Ante Čović , a Hertha kiemelt tehetségekkel foglalkozó trénere, egyben az U23-as csapat edzője is elkísérte, mintegy személyesen felügyelve a bemutatkozásukat Dárdai Pál keze alatt. Amennyiben jól teljesítenek, könnyen lehet, hogy nemsokára profiszerződést kínál nekik a klub.

Dennis Smarsch Forrás: bz-berlin.de

Dennis Smarsch  •  Forrás: bz-berlin.de

Dennis Smarsch (17) kapus 2010 óta tagja a berlini együttesnek, ebben a szezonban pedig az U17-es mellett kilencszer az U19-es csapatban is megfordult. „Mindkettőben stabil, jó teljesítményt nyújt, nemrég pedig az U18-as válogatott összetartására is meghívták. A felnőttekkel közös edzőtáborban eddig ismeretlen ingerek érik, amelyektől remélhetőleg tovább fejlődik” – mondta róla Čović. Smarsch pillanatnyilag azért is érezheti magát kedvező helyzetben, mert az első csapat harmadik számú hálóőre, Nils Körber (20) térdszalag-szakadásból lábadozik.

Ugur Tezel (19) főként gyorsaságával, erejével és remek beadásaival tűnik ki. „A legutóbbi idényben kishíján megrekedt a pályafutása térdsérülés miatt, de nem mondtunk le róla, hittünk benne, és felvittük az U23-as csapatba. Ott, és az első csapattal közös edzéseken, az egymás elleni játékban hívta fel magára Dárdai Pál figyelmét.”

Nikos Zografakis Forrás: bz-berlin.de

Nikos Zografakis  •  Forrás: bz-berlin.de

Nikos Zografakis (17) U18-as válogatott, a Hertha U19-es csapatában játszik, a szezonban eddig négy gólt szerzett. „Valódi modern szélső, jobblábasként a bal oldalon játszik, onnan tör be középre, és keresi a lövőhelyzetet. Erőssége a gyorsasága, a mentális ereje és a küzdőszelleme.”

Sidney Friede (18) az U19-es válogatott tagja. „Ő a mi csiszolatlan gyémántunk. A középpályán játszik a hatos vagy a nyolcas pozíciójában, és megvan benne az, ami a posztján futballozók közül csak nagyon kevesekben: szinte megmagyarázhatatlan módon érzi a kaput. Az U19-es csapatunkban tizenhárom mérkőzésen hét gólt szerzett, a Premier League-csapatok utánpótlás-együttesei ellen vívott angliai tornán pedig két meccs alatt háromszor talált be. Remek fizikai adottságai miatt az U23-as együttesben is szerephez jut.”

Arne Maier Forrás: bz-berlin.de

Arne Maier  •  Forrás: bz-berlin.de

Azonban Čović szerint mindannyiuk közül Arne Maier (17) a legígéretesebb. „Óriási tehetség, és a középpálya gyakorlatilag bármely részén bevethető, hatos, nyolcas, tízes, neki teljesen mindegy. Mindemellett ráadásul még a kapura is veszélyes, nem véletlenül stabil tagja az U18-as válogatottnak.” Maier már több német klub érdeklődését is felkeltette, így biztos, ami biztos, hamarosan hosszú távú szerződést kötnek vele Berlinben.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS