Debütáló győztesek

Családias hangulat jellemezte a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye” díj októberi kiadásának átadó ünnepségét a MOB-székházban. A győztes a BVSC-Zugló asztalitenisz-szakosztálya lett, amely a közönségszavazást is megnyerte.

L. G. A Magyar Olimpiai Bizottság székházában, családias hangulatban rendezték meg „A hónap műhelye”-díj októberi átadóünnepségét. A szokott helyen ezúttal egyetlen sportág képviselői jelentek meg, hiszen a BVSC-Zugló asztalitenisz-szakosztálya a közönségszavazást is megnyerte a MOB, a Decathlon, és az Utanpotlassport.hu által létrehozott díj mellett, így összesen hatszázezer forintos sportszervásárlási utalvánnyal lett gazdagabb.

Ahogy szeptemberben – akkor az egyéni sportágak között az ESMTK birkózószakosztálya, a csapatsportágak képviselő közül pedig a Csata DSE leány kosárlabdázói bizonyultak a legjobbnak –, októberben is olyan műhely nyerte el a rangos elismerést, amely korábban még egyszer sem vehette át azt (noha többször is jelölték, sőt, egyszer volt már közönségdíjas). A zuglói pingpongozók nagy csatát vívtak a Törekvés vívóival a díjért, amelynek elnyeréséhez a közönségszavazáson elért első hely is kellett.

bvsc_asztalitenisz1

A díjazottak és a díjátadók

Tóth József, a MOB utánpótlás-osztályvezetője kiemelte, eredményekben hihetetlenül gazdag hónap van a BVSC-Zugló asztaliteniszezői mögött, de az aktuális győztes nem csupán októberben emelkedett ki: évtizedek óta meghatározó szereplője a sportágnak.

„A sportágfejlesztési támogatásnak is köszönhetően tudatos építkezés kezdődött el az asztaliteniszben, és úgy fest, a korábbi negatív trend végre megfordul, és világversenyeken is sikerül érmeket nyerniük a sportág képviselőinek. Ebből természetesen a BVSC pingpongozói sem maradhattak ki.”

Az osztályvezető elmondta, patinás szakosztályról van szó, melyet a közösség ereje túllendített a nehezebb időszakokon is, és a mai fiataloknak érdemes azért dolgozniuk, hogy a nagy elődök – mint például a kétszeres világbajnok Gergely Gábor – nyomdokaiba lépjenek.

Kabarcz Balázs, a Decathlon Magyarország kereskedelmi igazgatója szerint megérdemelten győzött a BVSC-Zugló, az pedig mindig külön örömet jelent, ha új szakosztály részesül elismerésben. Mint mondta, olyan versenyzők körében foglal helyet, akik mindenkinek példát mutatnak.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke, Nátrán Roland elsőként a díjról beszélt, melyet példamutató és hiánypótló kezdeményezésnek tart. Természetesen örömmel fogadta, hogy már másodszor nyert elismerést a sportág – korábban a Jászkun Volán SC bizonyult a legjobbnak.

„A szakosztály szellemisége példamutató és egészen kivételes, ami nagyon közel áll a szívemhez. Valamennyi képviselőjére a sportág iránti alázat és a szerénység jellemző. Kreatív és előremutató ötletekkel állnak elő, melyeket meg is valósítanak.”

Az elnök szerint a lehető legjobb helyre kerül  a díj, hiszen valódi műhelynek lehet nevezni a Szőnyi úti szakosztályt.

„A hazai rendezésű Európa-bajnokságon hatalmas élményt jelentett olyan nagyság, mint Timo Boll nyakába akasztani az aranyérmet. Szeretnék a most itt ülő fiataloknak is hasonló elismerést átadni a közeljövőben.”

bvsc_asztalitenisz6

Kabarcz Balázs, Tóth József és Herendi Iván

A győztes szakosztály képviseletében Herendi Iván igazgató egyetértett Nátrán Rolanddal abban, milyen szerepet is tölt be díj a magyar sportéletben. Elmondta, a mai fiataloknak különösen nehéz dolguk van, hiszen az asztal mellett az iskolában is helyt kell állniuk, ami egyre nagyobb tereket ró rájuk. Mint mondta, igyekeznek követni a szakosztály tradícióit, és az egész magyar asztalitenisz felemelkedéséért dolgoznak. Felelevenítette azt a történetet is, amikor a BVSC-Zugló vívószakosztálya megosztotta a pingpongozókkal az általa elnyert „A hónap műhelye”-díjjal járó támogatást, kiemelve ; ez az eset is jól példázza a klub szakosztályai közötti összetartást. A vívók ráadásul jelezték, nem fogadják el a gesztus viszonzását, csupán egy pingpongasztalt szeretnének, amelyen – lazításként – időnként ők is játszhatnának.

A serdülő TOP-12-n a minap a második helyen végző Both Olivér a csapatban uralkodó baráti légkörről mesélt, melyet az egymás elleni tétmérkőzések sem tudnak megmérgezni, Rózsa Dávid pedig a csapategységet emelte ki, melynek köszönhetően a közönségszavazást is megnyerték. Vígh Zsolt, a szakosztály egyik edzője hozzátette, igazi közösségben dolgozhat, a fiatalokban pedig sok öröme lesz még a magyar sportbarátoknak.

Ne felejtsük el: a novemberi teljesítmények alapján már zajlik a jelölés „A hónap műhelye” díjra, amelyre december ötödikéig várjuk a javaslatokat.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS