Design Trophy 2016: Hódított a Tiguan új formanyelve

Autó

2016. április 14. csütörtök, 19:22

Szerző: Porsche Hungaria

Az új Tiguan diadalmaskodott a „Design Trophy 2016” választáson. A német Auto Zeitung szakmai magazin ezzel a díjjal ismeri el minden évben a legsikeresebb autóipari újdonságokat. Az új Tiguan az „SUV modellek” kategóriájában győzedelmeskedett 14 másik modellel szemben.

A Tiguan második generációja 2015. szeptemberében ünnepelte világpremierjét a Frankfurti Nemzetközi Autószalonon (IAA). A második nemzedék teljesen új és elegáns formatervével hódít, amely erőt és tekintélyt sugároz. Megjelenését tekintve az új Tiguan elődjéhez képest hosszabb (+ 6 centiméter), szélesebb (+ 3 centiméter) és alacsonyabb (- 3 centiméter).

db2015au01368_large.jpg_resize

Ezek az értékek –többek között – az MQB (Moduláris Keresztmotoros Platform) alkalmazásának köszönhetőek, amelynek eredménye a sportos arányokkal és dinamikus formatervvel kombinált, semmi mással össze nem téveszthető SUV megjelenés. Az orrkialakításnál a hűtőrács lamellái és a LED fényszórók (a Highline változatnál a szériafelszereltség részeként) alkotta egység tovább hangsúlyozza a modellről alkotott erőteljes és robusztus összbenyomást.

Forrás: www.formula.hu – RSS