Dobogón a félidőben

Mindkét magyar válogatott jól teljesít a Poprádon zajló U16-os sakkcsapat-olimpián, első számú együttesünk a harmadik, második gárdánk a tizenegyedik helyről várja a folytatást.

Lakner Gábor A keddi szünnap után dupla fordulóval folytatódik Poprádon az U16-os sakkcsapat-olimpia, amelynek az első félidejében mindkét magyar válogatott előkelő helyen áll. Öt forduló után az első csapat a harmadik, a második együttes a tizenegyedik helyről várja az utolsó négy kört.

Sakk U16-os csapatolimpia Poprád

Az első csapat a dobogón áll  •  Forrás: chess.hu

Az első csapat a Szingapúr elleni 3-1-es sikerrel rajtolt, majd úgy hozta a sors, hogy a két magyar együttes került szembe. Havasi Gergő és Gorcsi Gábor csatája remivel zárult, de Kozák Ádám és Czupor Attila sötéttel, Marjanovics Annamária pedig világossal verte Buhos Ádámot, Egyed Juditot és Pribelszky Bencét, így az első csapat 3-1-re nyert.

Törökország ellen 2,5-1,5-re nyert az első együttesünk, a csata azonban nem volt olyan szoros, mint első ránézésre tűnik, hiszen a törökök 2,5-0,5-nél szépítettek, tét nélküli partiban. Az első kiemelt Irán túl nagy falat volt, Kozák Ádám és Marjanovics Annamária ugyan remizett, de az éllovas így is 3-1-re győzött.

Moldova ellen újabb 3-1-es siker következett, így csapatunk a harmadik helyről várja a folytatást. Elsőként a mögöttük álló, de még veretlen Fehéroroszország következik.

A második együttes is a várakozásokon felül teljesít, elsőként a gyetvai klubcsapatot verte 4-0-ra. Az első csapat elleni mérkőzésről már írtunk, eddig az volt az egyetlen veresége a kettes számú gárdának.

Lettország ellen nagy csatában 2,5-1,5-re, Németország harmadik számú csapata ellen magabiztosan, 3-1-re győzött válogatottunk. Kazahsztán ellen értékes döntetlen következett, amelynek mi örülhettünk jobban. A tizenegyedik helyen álló csapat a harmadik kiemelt Örményország ellen folytatja.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS