Dombi: “Nem vagyunk annyira jó csapat, hogy negyedgőzzel játszva továbbjussunk” – ezt várják az edzők a Magyar Kupában

MOL Magyar Kupa, 3. forduló:

13:00
PMFC – Paks

Weitner Ádám (PMFC):A legutóbbi kupadöntőssel mérkőzünk, amely az idei élvonalbeli bajnokságban is kiemelkedően teljesít. Nyilván nem mi vagyunk a továbbjutás esélyesei, de a klub tradíciói, és szurkolóink támogatása erőt adhat a párharc sikeres megvívásához. (pmfc.hu)

15:00
III. Kerületi TVE – MOL Fehérvár

Michael Boris (Fehérvár):Nehéz mérkőzésre számítok, már csak azért is, mert több korábbi NB I-es játékos játszik a III. Kerületi TVE-ben. Papíron természetesen mi vagyunk az esélyesek, tovább kell jutnunk a következő fordulóba. Felkészültünk, megnéztük és elemeztük a mérkőzéseiket, láttuk, hogy a pálya minősége nem lesz a legjobb, ehhez gyorsan kell majd alkalmazkodnunk. Most csak a következő körbe továbbjutás lebeg a szemünk előtt, természetesen szeretnénk eljutni a sorozat döntőjébe, de addig még sok meccs vár ránk, amelyeken ki kell harcolnunk a továbbjutást. Fiola Attilára a tavaszi, győri kupameccsen kapott piros lapja miatt nem számíthatok a vasárnapi meccsen, rajta kívül szinte mindenki bevethető, a legerősebb csapatunkkal utazunk a Óbudára. (molfehervarfc.hu)

Dabas – DVSC

Dombi Tibor (DVSC):A hazaiak biztosan nagyon lelkesen fognak futballozni, nekünk pedig fel kell nőnünk ehhez a lelkesedéshez. Minden ezen fog múlni. Ha ezt megtesszük, akkor nem lehet gond, mert képességekben jobbak vagyunk. Nagyon keserves tud lenni minden ilyen kupameccs. Tavaly is megszenvedtünk például Veszprémben, csak 1-0-ra tudtunk nyerni az NB III-as vetélytárs otthonában, majd az akkor NB II-es Kecskemét ellen kiestünk. Az lesz a legfontosabb, hogy milyen lesz a hozzáállásunk, mert nem vagyunk annyira jó csapat, hogy negyedgőzzel játszva továbbjussunk. Nincs már akkora különbség az NB III. és az NB I. között, mint régen, oda kell figyelnünk. (dvsc.hu)

Tiszakécske – Kecskemét

Szabó István (Kecskemét):Nagyon örülünk, hogy színvonalas mérkőzésre van kilátás, mert ez szolgálja a felkészülésünket a bajnoki ritmusra is. Természetesen egy NB III-as, vagy megyei osztályban szereplő csapat ellen könnyebb helyzetben lettünk volna, de szakmai szempontok alapján örömteli, hogy egy jó ellenféllel találkozhatunk. Tiszakécske egy szomszédvár, én is dolgoztam ott, tele vagyok szép emlékkel abból az időszakból is, de most már a Kecskemét sikereiért küzdhetek a csapatommal. Itt nincs döntetlen, valakinek tovább kell jutnia vasárnap, szeretnénk mi kiharcolni ezt. Veszélyes csapat a Tiszakécske, láttam őket idén is, mivel figyelemmel követem az NB II-t. Nagyon jól igazoltak nyáron, bármennyire is próbálnak szerények maradni, tele vannak olyan játékosokkal, akiknek több NB I-es meccs van, mint a mi futballistáinknak. Elég csak Balázs Benjámin, Horváth Zoltán, Balajti Ádám vagy Zamostny Balázs nevét említeni. A tabellán elfoglalt helyezésük nem reális, fentebb lenne a helyük véleményem szerint, így biztosan nagyon nehéz mérkőzés lesz ez számunkra. (kecskemetite.hu)

Monostorpályi – Nyíregyháza
Nyergesújfalu – Szolnok
Putnok – Haladás

16:00
Bicske – Ferencváros

Sztanyiszlav Csercseszov (Ferencváros):Két mérkőzésen hat pontot szereztünk, viszont vasárnap már kupamérkőzés vár ránk, pénteken és szombaton ezt tartottuk szem előtt az edzéseken. Persze, örömteli, hogy jelenleg vezetjük a H-csoportot, de ne felejtsük el, hogy még négy meccs hátravan a csoportkörből, semmi nem dőlt még el. Fontos győzelmet arattunk Monacóban, de azért is csak három pont járt, tizenkettőt lehet még gyűjteni. Biztos vagyok benne, hogy mindegyik hátralévő meccsünk nehéz lesz az UEFA Európa Ligában. Remélem, hogy a megkezdett úton megyünk tovább. A kupasorozat is fontos számunkra, itt egyetlen mérkőzés dönt a továbbjutásról, tehát nyernünk kell vasárnap. Több játékosra kisebb sérülés vagy néhány kihagyott edzés miatt nem számíthatok, vasárnap döntünk majd a végleges összeállításról. (fradi.hu)

18:00
XV. kerületi Issimo – MTK Budapest

Tags: