Döntött a vezetőedzője sorsáról a Sevilla – HIVATALOS

A spanyol bajnokság (La Liga) új kiírásában gyengélkedő Sevilla a mostani bajnoki szünetet kihasználva leváltotta vezetőedzőjét…

(Photo By Joaquin Corchero/Europa Press via Getty Images)

A Sevilla hivatalos csatornáin keresztül erősítette meg, hogy a továbbiakban nem José Luis Mendilibar lesz a csapat vezetőedzője, ugyanis a bő fél évvel ezelőtt kinevezett tréner munkáját a gyenge szezonkezdés után megköszönték.

A 62 éves baszk szakember edzői pályafutása nagy részében arról volt híres, hogy a kiesés elkerüléséért küzdő csapatokat segítette bennmaradáshoz. Hasonló állapotban nevezte ki őt márciusban a Sevilla, amely Mendilibar irányításával biztosan maradt bent az élvonalban, emellett pedig nagyszerű menetelés végén megnyerte az Európa-ligát. Az andalúziai gárda tizenegyesrúgásokkal múlta felül a Puskás Arénában rendezett fináléban az AS Romát.

Azonban a Sevilla a 2023-2024-es idényt is meglehetősen szerényen kezdte, a bajnokságban nyolc mérkőzés alatt mindössze nyolc pontot szerzett, miközben minden sorozatot figyelembe véve 11 tétmeccsen két győzelmet, négy döntetlent és öt vereséget jegyeztek vele a kispadon.

fociclub