Döntőznek az „öregek”

Székesfehérváron rendezik meg az U20-as férfikosárlabda-bajnokság nyolcas döntőjét, melyen a korosztályos válogatottak szövetségi edzőinek is bizonyíthatnak a játékosok.

Lakner Gábor Három napon át Székesfehérváron pattog a labda a fiatalon elhunyt paksi kosárlabdázó, Morgen Ferdinánd nevét viselő U20-as férfikosárlabda-bajnokság nyolcas döntőjében. A juniorok fináléjával ellentétben, ebben a korosztályban nincs csoportbontás, a torna egyből a negyeddöntőkkel kezdődik. Szombaton rendezik az elődöntőket és az alsóházi keresztjátékot, vasárnap pedig következnek a helyosztók, végül pedig a nagydöntő.

falco_trend_optika_kc_szombathely_alba_fehervarA lebonyolítás sajátossága miatt a fináléban az A csoport első négy helyezettje, valamint az B csoport keleti és nyugati csoportjának két-két legjobb együttese vehet részt. Így az első divízióból a Falco KC, a PVSK-Pannonpower, a Szolnoki Olaj és a házigazda Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia jutott a döntőbe. Keletről a Budapesti Honvéd és a Vásárhelyi Kosársuli, míg nyugatról a Vasas Akadémia és az MTK Törökbálint harcolta ki a részvételt, de utóbbiak között a sorrend utólag megváltozott, mert a Vasastól egy büntetőpontot levontak.

A negyeddöntőben a Falco KC a Vásárhelyi Kosársulival, a hazai közönség előtt játszó DKKA a Budapesti Honvéddal találkozik. A PVSK a Vasassal csap össze, a Szolnoki Olaj pedig az MTK Törökbálinttal mérkőzik.

A program pénteken tízkor kezdődik, a nagydöntőben vasárnap 15 órakor dobják fel a labdát. A háromnapos torna a 17 órakor esedékes eredményhirdetéssel zárul. A mérkőzésekre mindennap díjtalan a belépés.

A játékosok a bajnoki cím mellett a válogatott kerettagságért is küzdenek, hiszen az U18-as és az U20-as válogatott szakvezetői is a helyszínen tekintik meg az összecsapásokat. A májusban esedékes kerethirdetés előtt a székesfehérvári torna az egyik utolsó lehetőség a bizonyításra.

De nemcsak amiatt várhatóak színvonalas összecsapások, hanem azért is, mert az U20-as sorozat már a felnőttbajnokság előszobája.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS