Dortmund: visszatértek a korábbi ikonok a BVB-hez! – képpel

A Borussia Dortmund együttese hivatalos bejelentést tett arról, hogy Sven Bender és Nuri Sahin a továbbiakban Edin Terzic vezetőedző munkáját segítik majd, asszisztens trénerként.

“Vissza a régi színekhez!” – köszöntette korábbi játékosait a hivatalos bejelentést követően a BVB együttese.

A duóval a hivatalos közlemény szerint 2025. június 30-áig kötött szerződést a német együttes. Új asszisztens edző(k)re egyébként azért is volt szükség Dortmundban, mivel az eddig Edin Terzic munkáját segítő Armin Reutershahn saját kérésére távozott a csapattól.

“Megvizsgáltuk a lehetőségeinket, majd arra jutottunk, hogy az edzői stábnak szüksége lehet új impulzusra. Sven és Nuri személyében olyan szakemberekkel bővülünk, akik különböző tapasztalataikkal, karaktereikkel és tulajdonságaikkal gazdagíthatnak bennünket. Meggyőződésünk, hogy az érkezésük erősebbé tesz mindannyiunkat. Sokat segíthetnek abban, hogy elérjük a szezon második felére kitűzött céljainkat… Nem mellesleg tökéletesen ismerik a klubot!” – fogalmazott a BVB sportigazgatója, Sebastian Kehl a hivatalos bejelentéskor.

Nuri Sahin és Sven Bender számára nem ismeretlen terep már az edzői pálya sem: előbbi a török Antalyasport vezetőedzője volt 2021 októbere óta, míg utóbbi a német korosztályos U17-es válogatott mellett dolgozott.

A két korábbi kiváló középpályásra egyaránt igaz az is, hogy karrierjük legszebb időszakát töltötték Dortmundban: Nuri Sahin 274 találkozón (26 gól) lépett pályára a BVB-ben, míg Sven Bender 224 mérkőzésen ölthette magára a sárga-fekete szerelést. Csapattársként, mindketten részesei voltak a csapat olyan emlékezetes sikereinek, mint a 2011-es bajnoki cím, vagy a 2017-es Német Kupa győzelem.

fociclub

A Dortmund: visszatértek a korábbi ikonok a BVB-hez! – képpel bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.