Élet+Stílus: Ancelotti hosszabbított a Reallal, mégsem lesz brazil szövetségi kapitány

(Nyitóképünkön Carlo Ancelotti látható. Fotó: MTI / EPA / Filip Singer)

Négy Bajnokok Ligája-sikerével az első helyen áll a vezetőedzők között, a legtöbb győztes mérkőzést töltötte a kispadon a BL-ben (118), és első trénerként nyert bajnoki címet az öt legerősebb európai bajnokság (angol, francia, német, olasz, spanyol) mindegyikében.
A Real Madrid két évvel, 2026-ig meghosszabbította Carlo Ancelotti vezetőedző eredetileg a mostani idény végén lejáró szerződését.

A klub bejelentése azért érdekes, mert a brazil labdarúgó-szövetség (CBF) már júliusban bejelentette, hogy a 64 éves szakember 2024 nyarától az ottani válogatott szövetségi kapitányaként folytatja pályafutását. A szövetség elnöke, Ednaldo Rodrigues a jelenlegi kapitányt, Fernando Dinizt is egy évre nevezte ki azzal, hogy jövőre az olasz tréner veszi át az irányítást, noha Ancellotti nem írt alá szerződést a CBF-fel.

Az olasz szakember öt idény alatt tíz trófeát nyert a madridi klub vezetőedzőjeként.

Ancelotti második ciklusát tölti a spanyol fővárosban, előbb 2013-tól 2015-ig, majd 2021 óta irányítja a Real Madridot, amellyel az öt idény alatt tíz trófeát nyert: kétszer a Bajnokok Ligájában, kétszer a klubvilágbajnokságon, ugyancsak kétszer az Európai Szuperkupában diadalmaskodott, valamint egy bajnoki címet, két spanyol Király Kupát és egy Spanyol Szuperkupát is nyert az együttessel.

Írta a HVG

A Élet+Stílus: Ancelotti hosszabbított a Reallal, mégsem lesz brazil szövetségi kapitány bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.