Dr. Wladár Sándor: Fokozni olimpiai bajnoktársaim felelősségérzetét!

A Magyar Olimpiai Bizottság ünnepélyes hangulatú közgyűlésének fontos eseménye volt az alelnöki tisztségéről államtitkár helyettesi kinevezése miatt lemondott Schmidt Gábor utódjának megválasztása. A szavazati joggal rendelkező 83 küldött döntő fölénnyel választotta meg Moszkva úszó olimpiai bajnokát, dr. Wladár Sándort, akinek bemutatkozó beszéde több, mint figyelemre méltó volt.

Dr. Wladár Sándor (fotó: jochapress)

– Valamikor, évtizedekkel ezelőtt, Moszkvában elértem egy sikert, felállhattam a dobogó tetejére és büszke voltam magamra – emlékezett Wladár. – Sok-sok évtized telt el azóta és rájöttem: olimpiai bajnoknak lenni egyfajta felelősség. Ma már egészen biztosan tudom: olimpiai bajnoknak, bajnokainknak igenis vannak kötelezettségeik. Minden bajnok kötelessége, hogy szolgálja a magyar sportot, szolgálja a magyar hazát és tegyen meg mindent, amit tud, a magyar sportért.

– Mint eddig is tettem a MOB elnökségének tagjaként, a jövőben még inkább szeretném szolgálni a magyar sportot, a magyar olimpiai mozgalmat.  Fontos a tradicionális, nagy sportágak eredményeit, sikerességét legalább fenntartani, megtartva és megköszönve a kormányzat figyelmét és támogatását. A megváltozott társadalmi körülmények közepette figyelnünk kell arra is, hogy a fiatalság nem mindig oda fordul, ahova kellene és hogy a látszat néha sikeresebb, mint a valódi érték. Úgy gondolom, a múlt és a jelen hőseinek igenis kötelessége átadni azt a tudást és értéket, amelyek birtokában vannak, hogy majd ők is, amikor bajnokok lesznek, amikor szeretet és rajongás veszi őket is körül, ugyanúgy példaképként szolgáljanak, mint ahogy elődeik tették.

– Azt szeretném – váltott témát a MOB új alelnöke -, hogy minden eddiginél szorosabb lenne az együttműködés a Magyar Olimpiai Bizottság és a sportágak között! Megosztani egymással a tapasztalatokat, megtalálni a hatékony módszereket, valódi tartalmakkal megtölteni az együttműködéseket. Úgy érzem, hogy ez az új MOB vezetés – Gyulay Zsolt elnök és Fábián László főtitkár urak vezetésével – pozitív irányba fordította a folyamatokat. Azon leszek, hogy tudásommal, kapcsolati tőkémmel támogassam az olimpiai bizottság tevékenységét. Egyben megköszönném Schmidt Gábor államtitkár helyettes úrnak azt a munkát, amelyet elődömként elvégzett a MOB alelnökeként.

– Mindenki jól ismer engem, aki egy szókimondó valaki vagyok – váltott ismét témát Wladár Sándor, aki két, személyes megjegyzéssel zárta bemutatkozó beszédét. – Kimondottan rossz gyerek voltam, mindig a lányokat és a gyengébbeket védtem. Ezt a tulajdonságomat mindmáig megtartottam. ma is a jó ügyek mellé állok, azokat támogatom bármi áron és minden erőmmel. Köszönöm, hogy meghallgattak.

A közgyűlést követően a Magyar Edzők Társasága képviseletében kérdezhettem a MOB újonnan megválasztott alelnökétől.

– Ha választania kellene a sok, Önre váró feladat közül, mit emelne ki, mit tartana a legfontosabb tennivalójának a következő időszakban?

– Erősíteni szándékozom olimpiai bajnoktársaimban az elkötelezettséget a magyar sport és a magyar haza iránt! Tudatosítani bennük a jövő nemzedékeivel szembeni felelősségérzetünket! Ezért kiemelt feladatomnak tartom minden erőmmel történő aktivizálásukat közös céljaink érdekében – hangsúlyozta dr. Wladár Sándor, a MOB újonnan megválasztott alelnöke.

(Magyar Edzők Társasága / Jocha Károly)

Post Views: 1