Dragóner a ZTE-nél végbement változásokról: “Kevesen gondolták volna, hogy mostanra Mocsi Attila a válogatott keret tagja lesz”

– Nagyon intenzív heteken vagyunk túl, teljesen új gondolkodásmóddal, lendülettel érkeztem, ám úgy érzem, hogy jól megtaláltam az összhangot a kollégákkal – kezdte Dragóner Attila, a ZTE sportigazgatója a ztefc.hu-nak. – Boldoggá tesz, hogy Zalaegerszegen remek és támogató légkör fogadott. Az elejétől tudtuk, hogy mi a célunk és ennek megfelelően kezdtünk el keményen dolgozni.

Fontosak a fiatal, magyar játékosok

– A tulajdonos úrral már az érkezésemkor lefektettük azokat a stratégiai lépéseket, melyek szükségesek a céljaink eléréséhez és ennek megfelelően hoztuk meg a döntéseket a nyár folyamán. A képességek mellett, fontos szerepet játszott a játékosok mentalitása is. Stratégiánk egyik fő pillére, hogy fiatal, magyar játékosoknak adjunk lehetőségeket, emellett számítunk azokra az idegenlégiósokra, akik olyan minőséget képviselnek, mint Bojan Sankovic, vagy Zoran Lesjak, és azokra is, akikben nagy lehetőség rejlik. Természetesen szeretnénk most is és a jövőben is megtartani azokat a játékosokat, akik ebben a közegben otthon érzik magukat és szívükön viselik a klub jövőjét.

Cél, a támadófoci

– Egyelőre rövid idő telt el ahhoz, hogy komolyabb következtetéseket lehessen levonni. Új edzői stáb érkezett, akik a támadó futballt részesítik előnybe és lehetőséget adnak a fiataloknak a bizonyításra. Ennek a felépítéséhez idő kell. Már a felkészülés során és az AC Milan elleni mérkőzésen is voltak pozitív visszajelzések, ami nekünk is lökést adott a további munkához.

Fontos, hogy mi nem csak a pályán edzünk a fiúkkal, hanem a pályán kívül is sokat foglalkozunk a pozitív szemlélettel, a hittel és tudjuk, hogy az elvégzett munkának meglesz az eredménye.

– Sajnos a bajnokságban az egyéni hibákért eddig nagy árat fizettünk, s jó pár pontunkba került. A legfontosabb, hogy ebből tanuljunk és akkor a jövőben még egy lépést tudunk tenni előre. Összességében azt gondolom, hogy mind védekezésben, mind támadásban van még előrelépési lehetőség.

A sikernek sok gazdája van

– A napi munka minden egyes mozdulata nagyon fontos ahhoz, hogy előre lépjünk. Biztos vagyok abban, hogy ha nem követjük el ezeket a ki nem kényszerített hibákat, amik eddig előfordultak, akkor még több pontot tudunk szerezni ebben az időszakban. Azzal a céllal érkeztem ide, hogy a lehető legtöbbet kihozzam abból a lehetőségből, ami Zalaegerszegen kínálkozik. Úgy gondolom, hogy egy szenvedélyes, pozitív és a klubot szerető tulajdonosunk van, és ilyen a vezetőedzőnk is, aki mindenkitől száz százalékot vár a napi munkában, legyen akár a legfiatalabb, akár a legidősebb játékos. Szurkolóinkon pedig azt látom, hogy igénylik a támadó futballt és tudnak is azonosulni vele.

Tudom, hogy a sikernek sok gazdája van; de kevesen gondolták volna az év elején, hogy mostanra Mocsi Attila a felnőtt labdarúgó-válogatott keret tagja lesz, Németh Danira és Kovács Barnira az U21-es válogatottnál fognak számítani, illetve, hogy három meghívó fog érkezni az U18-as nemzeti csapatból is.

– Én ezt a munkát szeretném folytatni és megtalálni azokat a játékosokat – akár a saját, akár más csapat utánpótlásából – akikben van lehetőség, és Zalaegerszegen sikert elérve tovább tudják építeni karrierjüket.

Tags: