Dupla debreceni parádé

Javában zajlanak az előkészületek az idei 3×3-as nemzetközi események magyarországi helyszínén és a szövetségben.

UP-info Ahogy arról korábban beszámoltunk, az U18-as 3×3-as világbajnokság tavaly júniusi sikeres lebonyolítása után a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) hároméves szerződést ajánlott fel a magyar szövetségnek hat torna megrendezésére, amely három World Tour-versenyből és három Európa-bajnokságból áll.

3x3 Asztana Kerpel-Fronius

Jelenet Asztanából  •  Forrás: FIBA

Tavaly az U18-as magyar női csapat Debrecenben a világbajnokságon harmadik lett, majd később az Európa-bajnokágon aranyérmet nyert. A férfiak tizenharmadikok lettek a cívisvárosban. A vasárnap befejeződött U18-as kazahsztáni vb-n a magyar lányok (Kányási Veronika, Gereben Lívia, Mérész Beatrix, Török Ágnes) a hatodik, a fiúk (Durázi Krisztofer, Füzi Róbert, Gulyás Milán, Kerpel-Fronius Gáspár) a tizenötödik helyen végeztek. Jelentős magyar siker, hogy Kányási Veronika megnyerte a világbajnokság ügyességi versenyét, továbbá Durázi Krisztofer a zsákoló-, Füzi Róbert pedig a dobóversenyben szerzett bronzérmet.

Becsky István, a debreceni szervezőbizottság elnöke elmondta, hogy idén már sátortető is lesz a pálya felett, arra az esetre, ha esne az eső. Nagyon szoros lesz a program, és várhatóan magas a színvonal a pályán, illetve a szervezésben. A tavalyi világbajnokság végjátékán már nem fértek el a nézők a lelátókon, így idén még nagyobb tribünt építenek, és még kivetítőket is felállítanak. Az érdeklődés mértékét jelzi, hogy a debreceni szállodák kezdenek betelni a World Tour és az Európa-bajnokság idejére.

A Nagytemplom előtti téren szeptember 7-én és 8-án a világ legjobb férfi 3×3-as kosárlabdázói versengenek a World Tour magyarországi állomásán, míg szeptember 9-11-én Európa legjobb 18 éven aluli fiú és leány 3×3-as kosárlabdázói küzdenek a kontinensbajnoki címért. A belépés mindkét eseményre díjtalan.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS