Duplán fájdalmas búcsú

Hétméteresekkel 38-37-re vesztette el a Hollandia elleni helyosztót a magyar női kézilabda-válogatott a junior-világbajnokságon, így a kilencedik helyen zárt. Ifjabb Kiss Szilárd szövetségi edző szerint hadilábon állt a szerencsével a csapat.

reb Senkinek sem hiányzott ez a mérkőzés, nekünk, magyaroknak legalábbis biztosan nem. Hétfőn az ifjabb Kiss Szilárd irányította csapat már meg nyert meccset veszített el 26-25-re Horvátország ellen, s mert az együttes rettenetesen vágyott a nyolc közé, csak sejtéseink lehetnek arról, hogyan érezhették magukat a lányok a vereség után (mint megtudtuk, sem az edző, ifjabb Kiss Szilárd, sem a lányok többsége nem aludt).

csapat01A 16 között Németország ellen ugyancsak szoros, 28-17-es összecsapáson elbukó Hollandia ellen fel kellett állni, hiszen a tét a 9. hely volt. A korábbi eredmények alapján a nyolcaddöntő veszteseit párokba rendezték, s mindenkire csak egy meccs várt.

A mérkőzés – minő meglepetés – egyik társaságot sem pörgette fel igazán, ez leginkább a védekezésben nyilvánult meg. Támadásban akadtak szép megoldások, ám több ziccer is a kapufán végezte, a félidőben 17-15-re vezetett Hollandia.

A második játékrész magyar részről még kevésbé koncentráltan indult, a 39. percben, 23-19-es hátrányban kért időt a szövetségi edző. Mérsékelt sikerrel járhatott, hiszen a rivális állandósította a három-négy gólos fölényt, nem kis részben annak köszönhetően, hogy a magyarok rendre a kapusba lőtték (nézőpont kérdése persze, jól védett Rinka Duijndam) a biztosnak hitt helyzeteket.

toth_gabriella

Tóth Gabriella 14 gólig jutott

A hajrában aztán belelendült a megfáradt és megtört magyar együttes, többször vette be a horvátok üres kapuját. Az 55. percben megint nem jött be a riválisnak a kapus nélküli támadás, így hosszabb idő után először egyenlített Magyarország (28-28). A végjáték megint majdnem magyarosra sikerült, de Bouti Fruzsina támadófaultot harcolt ki, majd az utolsó pillanatokban a hívogatóan üres holland kapuba vágta a labdát, következhettek a hetesek. Ferenczy Fruzsina kihagyta, Szabó Laura, Élő Beatrix, Tóth Gabriella, Monori Orsolya belőtte, majd Tóth, Élő, Szabó újra, de Puhalák Szidónia rontott, így Hollandiáé lett a tizedik hely.

„Tavaly minden lecsorgó labda, minden kipattanó nekünk jött jól, most viszont elképesztően pechesek voltunk – értékelt utoljára a vb-n ifjabb Kiss. – Azt mondtam a lányoknak, hogy a tegnap mérkőzés fájt, a mai nem, mert küzdöttek, nagyon akarták még a kilencedik helyet is, sokan még sírnak az öltözőben a vereség miatt. Óriási lehetőséget szalasztottunk el tegnap, ma nyilván nem volt könnyű belemenni a mérkőzésbe, de a második félidőben, vesztes helyzetből álltunk fel.”

Korábbi cikkeinket itt olvashatja: beharangozóMagyarország–ÜzbegisztánMagyarország–AngolaMagyarország–MontenegróMagyarország–NorvégiaMagyarország–Dánia, Magyarország–Horvátország

NŐI JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, MOSZKVA
A 9. helyért
MAGYARORSZÁG–HOLLANDIA 37-38 (17-15, 30-30)
Játékvezetők: Magalhaes De Silva, Alves Rocha (brazilok)
MAGYARORSZÁG: Gercsó, Mistina 1, Wéninger (kapusok), Bouti 2, Élő 5, Faluvégi 2, Ferenczy 1, Gerháth, Gindeli, Hámori 1, Katona 1, Monori 3, Pintér 1, Puhalák 1, Szabó 5, Tóth 14. Szövetségi edző: ifjabb Kiss Szilárd
HOLLANDIA: Duijdam, Hoogenboom (kapusok), Belgareh 9, Bruggeman, Boonkamp, Buren, Haggerty 2, Meijer 6, Nieuwenweg 3, Noordink, Nusser 4, Rossum 1, Visser 3, Vollebregt, Zilj 6, Zwinkels 4. Szövetségi edző: Alex Vaassen.
Kiállítások: 10, ill. 14. perc.
Helyosztók
11. helyért: Brazília–Spanyolország 33-25 (15-11)
13. helyért Franciaország–Angola 35-23 (15-9)
15. helyért: Japán–Argentína 28-24 (15-14)
17. helyért: Ausztria–Egyiptom 31-22 (14-9)
19. helyért: Montenegro–Kína 27-23 (12-11)
21. helyért: Tunézia–Chile 33-19 (18-9)
23. helyért: Kazahsztán–Üzbegisztán 34-31 (17-14)
Negyeddöntők
17.30: Koreai Köztársaság–Németország
17.30: Norvégia–Oroszország
19.45: Svédország–Dánia
19.45: Horvátország–Románia

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS