Eb 2024: menesztette szövetségi kapitányát a magyar válogatott ellenfele – HIVATALOS

A nemzeti együttes gyenge eredményei miatt menesztették a magyar válogatottal azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szereplő bolgárok szövetségi kapitányát…

(Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

A Bolgár Labdarúgó-szövetség (BFS) hivatalos sajtótájékoztató keretén belül közölte, hogy menesztette a bolgár labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, Mladen Krsztajicsot a posztjáról.

A 49 éves szerb szakember tavaly nyár óta irányította a bolgár válogatottat, és bár tavaly jó eredményeket ért el vele a csapat, 2023-ban eddig nyeretlenek voltak. Bulgária rendkívül gyengén szerepelt az Eb-selejtezők során, hiszen két döntetlennel és négy vereséggel sereghajtó a csoportjában, két pontját a szerbek elleni hazai, illetve a litvánok elleni idegenbeli döntetlennel szerezte.

Krsztajics szűk másfél év alatt 12 meccsen ült a nemzeti csapat kispadján, ebből a bolgárok három meccset nyertek meg három döntetlen és hat vereség mellett.

“A végrehajtó bizottság egyhangúan döntött Mladen Krsztajics menesztéséről, nagyon csalódottak vagyunk. Már tárgyalunk egy edzővel, az egyeztetések az utolsó fázisban vannak, de a döntés még nem végleges, ezért egyelőre nem mondjuk el, kiről van szó. Az új szövetségi kapitányt november elsején fogjuk bemutatni” – jelentette ki a szövetség szakmai igazgatója, Georgi Ivanov.

Ivanov hozzátette, hogy az utód mindenképpen bolgár lesz, mivel a szerb Krsztajics bukása nyomán a BFS nem látja értelmét egy újabb külföldi szakember kinevezésének.

A bolgárok következő meccsükön éppen a magyar válogatottat fogadják november 16-án.

fociclub