Eb-előzetes érem

Bronzérmes lett a Balogh Orsolya, Kondricz Kata, Mesteri Viktória, Pásztor Flóra összeállítású női juniortőrcsapat a verseci Világ Kupa-versenyen. A rendkívül fiatal női párbajtőrcsapat Udinében értékes negyedik helyet szerzett.

UP-info Legközelebb már az újvidéki Európa-bajnokságon állnak pástra a magyar junior vívók legjobbjai, hiszen az udinei, illetve a verseci Világ Kupa-versennyel lezárult a kontinensviadal előtt nemzetközi sorozat. A fiatalok önbizalom-növelő teljesítménnyel rukkoltak elő a női párbajtőrözők és a tőrözők csapatversenyében.

A bronzérmes női junior tőrcsapat (balról): Kondricz Kata, Pásztor Flóra, Mesteri Viktória, Balogh Orsolya Forrás: hunfencing.hu

A bronzérmes női junior tőrcsapat (balról): Kondricz Kata, Pásztor Flóra, Mesteri Viktória, Balogh Orsolya  •  Forrás: hunfencing.hu

Kezdjük utóbbival, hiszen a Balogh Orsolya, Kondricz Kata, Mesteri Viktória, Pásztor Flóra összeállítású együttes bronzérmet szerzett Szerbiában. Bár a verseci csapatversenyen nem túl sokan indultak, annál erősebb ellenfelekkel kellett szembenézniük a lányoknak. A nyolc között a házigazdákat simán győzték le 45-12-re, az elődöntőben azonban a későbbi ezüstérmes románok ellen Pásztor Flóra remeklése kevés volt. Ha mellette még valaki plusz mutatóval zárt volna, akkor talán nincs a 45-37-es vereség. Például ez a valaki lehetett volna Kondricz is, aki a bronzmeccsen kiválóan vívott, és a plusz kilences mutatója nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az olaszok 45-41-es legyőzésével a csapat felállhasson a dobogó harmadik fokára. Az aranyérmet a lengyelek szerezték meg.

Udinében a női juniorpárbajtőr-csapat a negyedik helyet szerezte meg a tizenhárom tagú mezőnyben, ami nem lebecsülendő, mert az elsőéves junior Nagy Kinga mellett Borsody Emma, Gnám Tamara és Petri Renáta személyében három elsőéves kadet alkotta a csapatot. A tizenhat között a briteket 44-36-ra, a negyeddöntőben az egyiptomiakat 45-40-re múlták felül a lányok. Az elődöntőben azonban már túl nagy falatnak bizonyult a végső győztes Oroszország, amely 45-25-re diadalmaskodott. A bronzmeccsen a németek ugyancsak jobbnak bizonyultak, a 45-22-es vereséggel a csapatnak be kellett érnie a negyedik hellyel.

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS