Eb: Ez sok(k) volt – Olaszország nagyon nagy falatnak bizonyult

Barcelona, 2018. július 18.
Mezei Tamás (hátul) és az olasz Zeno Bertoli a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának csoportkörében játszott Magyarország - Olaszország mérkõzésen 2018. július 18-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor

A magyar válogatottnak nem sikerült legyőznie az olasz csapatot az csoportrangadón.

Barcelona, 2018. július 18. Mezei Tamás (hátul) és az olasz Zeno Bertoli a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának csoportkörében játszott Magyarország - Olaszország mérkõzésen 2018. július 18-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

(MTI Fotó: Illyés Tibor)

Nagy volt a tét, hiszen, mely csapat itt nyer, az elkerüli a szerbeket nagy valószínűséggel a negyeddöntőben.

Rosszul kezdtünk, hiszen Bodegas, Molina majd Gallo góljával már 3-0 volt oda. Sőt, az első negyedben 5-0 állt az eredményjelzőn az olaszoknak. A magyar csapatnak semmi nem sikerült, hiába jöttek a Nagy Viktor védések, elöl nem voltunk pontosak. A második nyolc percben 1-7 után Erdélyi majd Manhercz duplájával már 7-4 volt a nagyszünetben.

A fordulás után megvoltak a helyzeteink több is, mégis az olaszok lőttek kettőt, Gallo majd Di Fulvio révén így már 9-4 volt az állás. A záróakkordban az olaszok a kapufát forgácsolták mi pedig a kihagyott helyzeteinken bosszankodhattunk. Di Fulvio a negyed derekán már 10-4-re módosította a különbséget. A végén már csak az eredmény számszerűsége volt a kérdés, végül 12-5-re győztek a taljánok.

A nehezebb ágon megyünk tovább és vélhetően a negyeddöntőben jöhetnek a szerbek.

Európa-bajnokság, 5. játéknap:

Magyarország – Olaszország 5-12 (0-5, 4-2, 0-2, 1-3)
Gólszerzők.: Manhercz K. 2, Angyal 1, Erdélyi 1 , Bátori 1 ill. Gallo 2, Bodegas 2, Figlioli 2, Di Fulvio 2, Molina 1, Velotto 1, Fondelli 1, Renzuto 1

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS